Kategórie
 
 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 
Bezlepkové ryžové palacinky

bezlepkové ryžové palacinky

BEZ LEPKU, MLIEKA, VAJEC A INÝCH PRÍSAD. LEN RYŽA NATURAL A JABLKO.

Ak nechceme použiť v palacinkách vajcia, mlieko a bežnú múku s lepkom, tak vieme aké je náročné pripraviť chutné palacinky, ktoré sa nelepia, nemrvia a držia tvar.

Vyskúšajme tieto originálne ryžové palacinky pripravené z ryže natural. Palacinky chutia celej rodine.

Môžeme ich ozdobiť karobovou čokoládou a ryžovým sladom Uchida.

Ingrediencie (2 porcie)

  • 250g ryže natural (vopred namočenej)
  • 200 ml vody
  • 30g orieškov (nemusia byť)
  • 1 jablko (môže byť aj hruška)
  • himalájska soľ

Postup prípravy

  1. Ryžu natural a oriešky poriadne premyjeme a necháme ich namočené celú noc vo vode.
  2. Na ďalší deň ryžu a oriešky zlejeme, znova prepláchneme a necháme chvíľu odtiecť. Ryžu a oriešky dáme do mixéra na smoothie, pridáme nakrájané jablko, vodu a štipku himalájskej soli.
    ryžové palacinky v smoothie mixéri
  3. Mixujeme na vysokých otáčkach, až kým sa nevytvorí husté krémové cesto, cca. 3 minúty.
    husté palacinkové cesto
  4. Ak použijeme kamennú panvicu, tak olej nám netreba. Ak máme bežnú keramickú, tak ju musíme potrieť olejom. Panvicu poriadne rozohrejeme a nalejeme varešku cesta na panvicu.
    palacinky bez oleja
  5. Palacinku opatrne po stranách nadvihneme a obrátime. Pečieme z oboch strán na strednom ohni.
  6. Palacinky ešte za tepla dochutíme podľa svojich predstáv. Odporúčame ako náplň kvalitný džem a vrch poliať karobovou čokoládou a ryžovým sladom Uchida.
Prajeme dobrú chuť
 
 
 
 
Nakúpte si u nás potrebné suroviny
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia