Bio káva, ktorá nakopne a neublíži

Kategórie
 
 
 
 
 

Bio káva, ktorá nakopne a neublíži

káva bez vedľajších účinkov kofeínu

Stalo sa vám niekedy, že po vypití kávy vás začal bolieť žalúdok, mali ste problémy s trávením, či dokonca začala páliť záha? Ak áno, tak určite ste kávu museli nedobrovoľne obmedziť.

Ďalšie vedľajšie účinky kofeínu

Kofeín a ďalšie chemikálie kyslej povahy, ktoré vznikajú pražením kávy, môžu po konzumácii spôsobovať nežiadúce účinky, ktoré sa môžu prejaviť trasom, arytmiou srdca, náhlou žalúdočnou nevoľnosťou, až pocitu na zvracanie, potením alebo aj bolesťou hlavy. Tieto symptómy sú spôsobené náhlym poklesom koncentrácie dopamínu po vypití kávy, ktorému predchádzal krátkodobý účinok zvýšenia dopamínu v cieľových oblastiach mozgu vplyvom kofeínu.

Prečo sa ale obmedzovať, ak na trhu existuje káva, ktorá nakopne a neublíži?

Osobne sme vyskúšali takúto bio kávu a aj naši zákazníci si ju nevedia vynachváliť. 

Cafézia - bio káva, ktorá nakopne a neublíži

Cafézia je špeciálna zmes 100% arabiky s obsahom kofeínu bez vedľajších účinkov. Tajomstvom je malá prímes bylín, ktorá upokojuje metabolizmus kofeínu a znižuje aciditu kávy. Odstránením vedľajších účinkov a kyslých substancií v praženej káve prímes bylín nielen zvyšuje jej kvalitu a výnimočnosť, ale umocňuje aj pozitívny vplyv na ľudský organizmus a jeho imunitný systém.

Tajomstvo Cafézie

Už starovekí liečitelia si svoje zdravie vážili a zároveň si uvedomovali, že je veľmi potrebné si ho udržiavať a nie iba obnovovať. Ak bolo potrebné liečiť tých, ktorí trpeli bolesťou alebo chorobami, využívali na liečbu korene a liečivé bylinky z prírody. V ajurvédskej medicíne je špeciálna zmes bylín známa a používaná už tisícky rokov, ktorej blahodarné účinky na ľudský organizmus využíva aj Cafézia. Domorodý ľud v Ázii a Severnej Amerike poznal vlastnosti bylín, ktoré im pomáhali k úľave od bolesti kĺbov, zlepšovali im trávenie a zvyšovali ich mentálnu koncentráciu.

Súčasne s antioxidačnými vlastnosťami kávy tieto byliny umocňujú pôžitok z pitia, znižujú kyslosť kávy, uľahčujú metabolizmus kofeínu a zároveň poskytujú silnú podporu imunitného systému.

BIO KÁVA CAFÉZIA JE VHODNÁ PRE TEHOTNÉ A DOJČIACE ŽENY, ĽUDÍ S INTOLERANCIOU NA KOFEÍN A HISTAMÍNOVOU INTOLERANCIOU.

Zmes bylín

Špeciálna prímes bylín, ktorá je primiešaná v malom pomere do 100% Arabiky hrá v káve Cafézia veľkú rolu. Vplyvom alkaloidov upravuje pH varenej kávy, čím znižuje jej aciditu, vďaka čomu káva Cafézia organizmus neprekysľuje.

Lipkavec

Lipkavec pravý (Gallium verum) je ročná trvácna bylina z čeľade marenovitých. Pôvodom zo Severnej Ameriky a Euroázie.

Charakteristickou vlastnosťou lipkavca je mierny močopudný účinok, s vplyvom na čistenie krvi a lymfatického systému. Tejto byline sa preto pripisuje detoxikačný účinok na ľudský organizmus s benefičnými prejavmi na koži, močových cestách a lymfatických uzlinách. Bylinkári ju aplikujú na znižovanie krvného tlaku a teploty tela. Lipkavec zmierňuje zápaly tonzíl, pečene, vaječníkov, potláča artritické bolesti. Stimuluje metabolizmus pečene, podporuje trávenie a vstrebávanie živín.

Yzop

Yzop (Hyssopus Officinalis) predstavuje 10 – 12 druhov bylín veľmi podobných z čeľade hluchavkovitých. Pôvodom z oblasti medzi východným Stredomorím a centrálnou Áziou.

Silný odvar z listov a kvetov yzopu sa aplikuje pri zahlienení priedušiek, nosa a hrdla, na zmiernenie zápalu horných dýchacích ciest. Zvonku sa zvykne aplikovať na jazvy, na zmiernenie opuchu a sčervenania.

Yerba maté

Yerba maté (Ilex paraquariensis) alebo cezmína paraguajská patrí do čeľade Aquifoliaceae. Pôvodom zo subtropickej Južnej Ameriky, južného Paraguaja, západného Uruguaja a južnej Brazílie.

Yerba maté sa celosvetovo používa na úpravu nadváhy ovplyvňovaním trávenia a zvyšovaním lipolitickej aktivity pri trávení podkožného tuku. Aplikuje sa tiež pri fyzickej a mentálnej únave, nervových depresiách, reumatických bolestiach, bolestiach hlavy pri prepracovanosti a zvýšenej únave. Obsahuje zvýšené množstvo draslíka, horčíka a mangánu. Zabraňuje tvorbe kyseliny mliečnej a tým aj silnej únave po fyzickej námahe. Zmes alkaloidov v yerba maté má jemnejšie účinky, než väčšina rastlín s kofeínom. Stimuluje hladké svalové tkanivo a svalstvo myokardu. Pravidelní užívatelia yerba maté uvádzajú, že táto bylina neprináša pri stimulujúcich účinkoch následné nežiaduce reakcie organizmu ako úzkosť, búšenie srdca, tiky, riedku stolicu, potenie, pričom tieto symptómy uvádzajú hlavne ľudia pravidelne pijúci kávu s kofeínom.

Povedali o tejto káve

Povzbudzujúce účinky kofeínu radi využívajú športoví nadšenci. Stretol som sa s rôznymi jeho alternatívami. Ja som ale milovníkom kávy, preto som uprednostnil pred tréningom túto formu. Nevýhodou klasickej kávy je, že kvôli jej kyslému pH som mal problém s trávením, bolel ma žalúdok, ale najviac mi prekážalo, že počas tréningu som často pociťoval pálenie záhy.

Práve kvôli tomu som prestal piť kávu. Našťastie to netrvalo dlho a dostala sa ku mne káva Cafézia. Jej kofeín ma povzbudí bez týchto spomínaných symptómov. Jej výhodou je, že si ju môžem dať aj tesne pred tréningom a nie je mi po nej ťažko. Skvelá je aj po tréningu, pretože nielenže doplní energiu, ale aj vďaka Yerba Maté zabráňuje tvorbe kyseliny mliečnej, čím zmierňuje únavu po fyzickej námahe.

Výhody kávy Cafézia

  • nemá kyslé pH, neprekysľuje organizmus,
  • vďaka jedinečnému zloženiu je určená aj pre ľudí s intoleranciou na bežnú kávu (kofeín),
  • pomáha upravovať nespavosť,
  • zabraňuje tvorbe kyseliny mliečnej ,
  • žiadne búšenie srdca.

 

 
 
 
Káva s kofeínom bez vedľajších účinkov
 
 

Upozornenie: Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našich stránkach sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny, prípadne jej výživových a liečivých účinkoch. Dovoľujeme si vás upozorniť, že všetky informácie na tejto stránke majú informačný charakter a v žiadnom prípade neslúžia ako náhrada liečby predpísanej lekárom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia