Infobar icon

Odporúčame vám citrónovú šťavu zo Sicílie v BIO kvalite z dozretých sicílskych citrónov. Nie je robená z koncentrátu a neobsahuje žiadne pridané látky alebo konzervanty. Nie je riedená. Balená v skle.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Prečo sa nedarí vymiesiť cesto, keď idete presne podľa receptu?

Naše články - BLOG
Napísal Tím DOBRIO
25.03.2024

Zažili ste už situáciu, keď postupujete presne podľa overeného receptu a nedarí sa vám vymiesiť cesto? Je tekuté, rozlieva sa a nedá sa odlepiť od misy? Zistite príčinu tohto javu.

 

Múku používate stále rovnakú od Antico Molino Rosso, tak kde je problém? Poďme sa na to pozrieť.

Minulý rok v Taliansku veľa pršalo a teda počas rastu obilia malo nadbytok vlahy. Samotné zrno je krásne a má dostatok bielkovín, teda múka je silná, ale jej elasticita je slabšia

Odporúčame vám postupovať podľa týchto krokov

  1. Znížiť množstvo vody v recepte.
  2. Znížiť množstvo lievito madre v recepte.
  3. Skrátiť dobu chladničkového kysnutia.

Pri dodržaní vyššie spomínaných rád sa nemôže stať, že cesto sa nepodarí vymiesiť.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia