Bulgurové rizoto

Kategórie
 
 
 
 
 

Bulgurové rizoto

bulgurové rizoto

Pripravte si spolu s nami chutné bulgurové rizoto, ktoré môžete podávať ako obed alebo večeru. Bulgur je plnohodnotnou náhradou ryže, ľahko stráviteľný a má príjemnú orieškovú chuť.

Pre 4 osoby

Ingrediencie

  • 1 šálka bulguru
  • 1/2 smaženého tempehu (príp. tofu alebo môžete vynechať)
  • 2 mrkvy
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 5 lyžíc hrachu (čerstvý, mrazený alebo v konzerve)
  • 5 lyžíc kukurice (mrazená alebo v konzerve)
  • olej na vyprážanie alebo kokosový olej
  • himalájska soľ
  • sušená mletá zelenina

Postup

Príprava bulguru

Bulgur premyjeme, dáme do hrnca a zalejeme 1,5 šálkami vody. Keď začne voda vrieť, posolíme a necháme variť ešte 10 minút. Po vypnutí hrniec prikryjeme a necháme odstáť.

Príprava zmesi

Na panvici na rozohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu, posolíme a pridáme na hrubo nastrúhanú mrkvu a tempeh, sušenú zeleninovú zmes. Pražíme 5 minút a potom pridáme hrach a kukuricu, zalejeme troškou vody a podusíme, kým mrkva nezmäkne.

Do hotovej zmesi pridáme bulgur a poriadne premiešame. Dochutíme gomasiom, sójovou omáčkou a čerstvou vňaťou.

Dobrú chuť

 
 
 
Nakúpte si u nás potrebné suroviny
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia