Odporúčame vám slovenský prírodný repelentný sprej bez obsahu škodlivých látok. Vhodný aj pre detskú pokožku.
Bulgurové rizoto
Pripravte si spolu s nami chutné bulgurové rizoto, ktoré môžete podávať ako obed alebo večeru. Bulgur je plnohodnotnou náhradou ryže, ľahko stráviteľný a má príjemnú orieškovú chuť.
Pre 4 osoby
Ingrediencie
- 1 šálka bulguru
- 1/2 smaženého tempehu (príp. tofu alebo môžete vynechať)
- 2 mrkvy
- 1 stredne veľká cibuľa
- 5 lyžíc hrachu (čerstvý, mrazený alebo v konzerve)
- 5 lyžíc kukurice (mrazená alebo v konzerve)
- olej na vyprážanie alebo kokosový olej
- himalájska soľ
- sušená mletá zelenina
Postup
Príprava bulguru
Bulgur premyjeme, dáme do hrnca a zalejeme 1,5 šálkami vody. Keď začne voda vrieť, posolíme a necháme variť ešte 10 minút. Po vypnutí hrniec prikryjeme a necháme odstáť.
Príprava zmesi
Na panvici na rozohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu, posolíme a pridáme na hrubo nastrúhanú mrkvu a tempeh, sušenú zeleninovú zmes. Pražíme 5 minút a potom pridáme hrach a kukuricu, zalejeme troškou vody a podusíme, kým mrkva nezmäkne.
Do hotovej zmesi pridáme bulgur a poriadne premiešame. Dochutíme gomasiom, sójovou omáčkou a čerstvou vňaťou.
Dobrú chuť
Nakúpte si u nás potrebné suroviny