V pondelok 18.3. o 19:00 vás pozývame na živé vysielanie na Instagrame, kde si predstavíme a detailnejšie ukážeme mlynčeky na obilie KoMo.
Prečo káva Cafézia?
Cafézia vyvinula originálnu kombináciu kávy s kofeínom tej najvyššej kvality s presne nastavenou malou prímesou bylín, ktorá upokojuje metabolizmus kofeínu a znižuje aciditu kávy. Odstránením vedľajších účinkov kofeínu a kyslých substancií v praženej káve prímes bylín nielen zvyšuje jej kvalitu a výnimočnosť, ale umocňuje aj pozitívny vplyv na ľudský organizmus a jeho imunitný systém.
Káva Cafézia je vhodná pre tehotné a dojčiace ženy, ľudí s intoleranciou na kofeín a histamínovou intoleranciou.
Vedľajšie účinky kofeínu
Kofeín je základnou zložkou praženej kávy, ktorý má mnohonásobný vplyv na fyziológiu ľudského tela. Po vypití kávy dochádza v krátkom čase k nárastu produkcie dopamínu, čo sa prejavuje stimuláciou mentálnych a fyzických činností. Dopamín je neurotransmiter, ktorý zodpovedá za indukciu pozitívnych vnemov v zodpovedajúcich častiach mozgu. Antioxidačné vlastnosti kávy priaznivo pôsobia pri chorobách ako je rakovina či cievna mozgová príhoda, kde je patologický proces viazaný na produkciu voľných oxidatívnych radikálov. Vplyv pitia kávy ako preventívneho agensa progresu ochorenia bol intenzívne študovaný aj pri neurodegeneratívnych ochoreniach mozgu, hlavne pri Alzheimerovej a Parkinsonovej chorobe.
Kofeín a ďalšie chemikálie kyslej povahy, ktoré vznikajú pražením kávy, môžu po požití spôsobovať nežiaduce účinky, tie sa môžu prejaviť trasom, arytmiou srdca, náhlou žalúdočnou nevoľnosťou, až pocitu na zvracanie, potením alebo aj bolesťou hlavy. Tieto symptómy sú spôsobené náhlym poklesom koncentrácie dopamínu po vypití kávy, ktorému predchádzal krátkodobý účinok zvýšenia dopamínu v cieľových oblastiach mozgu vplyvom kofeínu.