Infobar icon

Odporúčame vám slovenský prírodný repelentný sprej bez obsahu škodlivých látok. Vhodný aj pre detskú pokožku.

Kategórie
 
 
 
 
 
 
Cícerová nátierka

cícerová nátierka

Pripravíme si rýchlu, výživnú a jednoduchú cícerovú nátierku.

Cícer sa ináč nazýva aj Rímsky hrach alebo španielska fazuľa. Má jemnú orieškovú chuť. Je to najľahšie stráviteľná strukovina a jeho výhodou je, že nenafukuje. Cícer je prirodzene bezlepková potravina, takže je vhodný pre celiatikov a ľudí s intoleranciu na lepok.

Cícer je bohatý na bielkoviny a odporúča sa konzumovať aspoň 1x do týždňa. Cícer je bohatý na vitamíny B9 a minerály horčík, železo, zinok, mangán a kremík.

Ak nemáme po ruke cícer, môžeme použiť akýkoľvek uvarený druh strukoviny, napr. ktorá sa zvýšila po varení (šošovica, fazuľa).

Ingrediencie

  • 1 šálka uvareného cíceru
  • 1 čl horčice
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 PL sezamového masla tahini
  • 1 čl sójovej omáčky tamari
  • 1 - 2 strúčiky cesnaku

Postup prípravy

  1. Všetky ingrediencie rozmixujeme ponorným mixérom. Ak by bola nátierka tuhá, tak pridáme trocha vody a znovu poriadne rozmixujeme.

Na dochutenie použijeme rôzne bylinky alebo čerstvú cibuľku.

K nátierke odporúčame kvalitný kváskový chlieb.

Dobrú chuť praje Tím Bionákupy.sk

 
 
 
 
Nakúpte si u nás potrebné suroviny
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia