Odporúčame vám slovenský prírodný repelentný sprej bez obsahu škodlivých látok. Vhodný aj pre detskú pokožku.
Pripravíme si rýchlu, výživnú a jednoduchú cícerovú nátierku.
Cícer sa ináč nazýva aj Rímsky hrach alebo španielska fazuľa. Má jemnú orieškovú chuť. Je to najľahšie stráviteľná strukovina a jeho výhodou je, že nenafukuje. Cícer je prirodzene bezlepková potravina, takže je vhodný pre celiatikov a ľudí s intoleranciu na lepok.
Cícer je bohatý na bielkoviny a odporúča sa konzumovať aspoň 1x do týždňa. Cícer je bohatý na vitamíny B9 a minerály horčík, železo, zinok, mangán a kremík.
Ak nemáme po ruke cícer, môžeme použiť akýkoľvek uvarený druh strukoviny, napr. ktorá sa zvýšila po varení (šošovica, fazuľa).
Ingrediencie
- 1 šálka uvareného cíceru
- 1 čl horčice
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL sezamového masla tahini
- 1 čl sójovej omáčky tamari
- 1 - 2 strúčiky cesnaku
Postup prípravy
-
Všetky ingrediencie rozmixujeme ponorným mixérom. Ak by bola nátierka tuhá, tak pridáme trocha vody a znovu poriadne rozmixujeme.
Na dochutenie použijeme rôzne bylinky alebo čerstvú cibuľku.
K nátierke odporúčame kvalitný kváskový chlieb.
Dobrú chuť praje Tím Bionákupy.sk