Kategórie
 
 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 

Tamari bezlepková sójová omáčka BIO 250ml La Finestra

(0 hodnotení)
Kód produktu:0706134
Bezlepková Tamari sójová omáčka je úžasné dochucovadlo, ktoré oceníte pri omáčkach, dipoch či studených zálievkach,
Dodacia lehota
Na sklade: 6
Dostupnosť: Skladom
Cena: 7,99 €

Tamari sójová omáčka pochádza z Číny, kde sa používa už vyše 2800 rokov. Postupne sa rozšírila do celej juhovýchodnej Ázie a v súčasnosti je tradičnou súčasťou ázijskej kuchyne. S obyčajnou a lacnou sójovou omáčkou nemá však nič spoločné. Naša Tamari omáčka neobsahuje žiadne zvýrazňovače chuti, farbivá a ani umelé sladidlá.

Poznáme základné štyri chute (sladká, horká, slaná, kyslá), avšak existuje ešte piata chuť - umami. Označuje sa ako lahodná alebo chuť zrelosti, zvýrazňuje chuť jedla. Táto piata chuť, umami, sa nachádza vo všetkých fermentovaných výrobkoch a teda aj v Tamari omáčke.

Ako sa vyrába Tamari omáčka od výrobcu La Finestra?

Pripravuje sa zo sójových bôbov, mirinu a koji. Proces fermentácia trvá 18 mesiacov a prebieha v drevených sudoch. Fermentačný proces obohacuje Tamari o enzýmy, ktoré podporujú trávenie a o bielkoviny, ktoré sú potrebné vo vegetariánskej strave. Tamari sa na záver jemne pasterizuje pri teplote 82°C, ale len 1 hodinu, aby sa zastavila fermentácia a zabránilo sa kazeniu Tamari. Z dôvodu vysokého obsahu vody v Tamari, nie je možné žiadnym iným spôsobom konzervovať.

Rozdiel medzi Shoyu a Tamari

Shoyu a tamari sú viacmenej porovnateľné, avšak tamari si lepšie udrží chuť a arómu pri tepelnej úprave. Shoyu sa odporúča používať až ku finálnemu dochuteniu hotového jedla.

  • vyrábajú sa rozdielny spôsobom - tamari vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe Miso
  • tamari je tmavšia, hustejšia, bohatšia a výraznejšia chuť ako shoyu

Tipy na využitie Tamari omáčky

  1. ryžový šalát s paradajkami
  2. zeleninové soté
  3. kešu zálievka - rozmixujte 2 PL shoyu, 4 PL olivového oleja, 1 PL balzamikového octu, hrsť kešu orechov
  4. dressing na šalát - zmiešajte sezamový olej, shoyu, agávový sirup a jablčný ocot
  5. restovaná hliva ústricová - hlivu orestujte na troche sezamového oleja a keď sú huby skoro hotové, tak pridajte shoyu a dokončite restovanie
  6. marinády (na zeleninu, mäso a ryby) - zmiešajte shoyu s medom (alebo javovorým sirupom) a potrite surovinu touto marinádou, následne upečte alebo ugrilujte
  7. polievky či zeleninové zmesi

Naša Tamari omáčka je prirodzene bezlepková a neobsahuje ani stopové množstvá lepku.

 

"Baví nás pomáhať vám. Ak ste rovnako ako my nadšení žiť dobrý život, ste na správnom mieste."

Našou víziou je pomáhať vám žiť dobrý život. Či už ide o biopotraviny, eko čistiace prostriedky alebo napríklad mlynček na domáce ovsené vločky, každý produkt z nášho e-shopu sme osobne preverili. Ak sa nám na ňom čokoľvek nepozdáva, nebudeme ho ponúkať.

Zloženie: sója* (45%), voda, morská soľ, shochu slané* (voda, ryža*, soľ, koji), Koji (Aspergillus oryzae)       *=BIO

Výživové hodnoty na 100g

  • Energia: 354 kJ (83 kcal)
  • Tuky: 0 g
    • z toho nasýtené: 0 g
  • Sacharidy: 6,5 g
    • z toho cukry: 0,5 g
  • Vláknina: 0,7 g
  • Bielkoviny: 14 g
  • Soľ: 13,1 g

Objem: 250ml
Krajina pôvodu: Japonsko

Balené v:
TerraSana BV
P.O.Box 70
NL - Leimunden
Balené pre:
LA FINESTRA SUL CIELO
Via Santa Maria in Duno snc
Interporto Bologna Blocco 10.1
IT - Bentivoglio (BO)
Distribútor SK:
BIO nákupy s.r.o.
Karpatské námestie 10A
SK – 831 06 Bratislava



Pridať hodnotenie:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia