Infobar icon

Spustili sme predaj aktívneho uhlia binchotan, ktoré je prvým stupňom vo filtrácii vody. Už nie je dôvod používať filtračné kanvice. Čistite vodu rozumne a ekologicky.

Kategórie
 
 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 

Tamari sójová omáčka BIO La Finestra

5 (1 hodnotenie)
Kód produktu:0707211
Tamari sójová omáčka je úžasné dochucovadlo, ktoré oceníte pri omáčkach, dipoch či studených zálievkach,
Dodacia lehota
Na sklade (Objem: 250 ml): 7
Dostupnosť: Skladom
Objem: 250 ml: od 9,99 €
Obrázok Názov Dostupnosť Cena
attr_img Objem: 250 ml 0707211 Skladom 9,99 €
attr_img Objem: 500 ml 0707212 Skladom 14,30 €

Tamari sójová omáčka pochádza z Číny, kde sa používa už vyše 2800 rokov. Postupne sa rozšírila do celej juhovýchodnej Ázie a v súčasnosti je tradičnou súčasťou ázijskej kuchyne. S obyčajnou a lacnou sójovou omáčkou nemá však nič spoločné. Naša Tamari omáčka neobsahuje žiadne zvýrazňovače chuti, farbivá a ani umelé sladidlá.

Poznáme základné štyri chute (sladká, horká, slaná, kyslá), avšak existuje ešte piata chuť - umami. Označuje sa ako lahodná alebo chuť zrelosti, zvýrazňuje chuť jedla. Táto piata chuť, umami, sa nachádza vo všetkých fermentovaných výrobkoch a teda aj v Tamari omáčke.

Ako sa vyrába Tamari omáčka od výrobcu La Finestra?

Pripravuje sa zo sójových bôbov, mirinu a koji. Proces fermentácia trvá 18 mesiacov a prebieha v drevených sudoch. Fermentačný proces obohacuje Tamari o enzýmy, ktoré podporujú trávenie a o bielkoviny, ktoré sú potrebné vo vegetariánskej strave. Tamari sa na záver jemne pasterizuje pri teplote 82°C, ale len 1 hodinu, aby sa zastavila fermentácia a zabránilo sa kazeniu Tamari. Z dôvodu vysokého obsahu vody v Tamari, nie je možné žiadnym iným spôsobom konzervovať.

Rozdiel medzi Shoyu a Tamari

Shoyu a tamari sú viacmenej porovnateľné, avšak tamari si lepšie udrží chuť a arómu pri tepelnej úprave. Shoyu sa odporúča používať až ku finálnemu dochuteniu hotového jedla.

  • vyrábajú sa rozdielnym spôsobom - tamari vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe Miso
  • tamari je tmavšia, hustejšia, bohatšia a výraznejšia chuť ako shoyu

Tipy na využitie Tamari omáčky

  1. ryžový šalát s paradajkami
  2. zeleninové soté
  3. kešu zálievka - rozmixujte 2 PL shoyu, 4 PL olivového oleja, 1 PL balzamikového octu, hrsť kešu orechov
  4. dressing na šalát - zmiešajte sezamový olej, shoyu, agávový sirup a jablčný ocot
  5. restovaná hliva ústricová - hlivu orestujte na troche sezamového oleja a keď sú huby skoro hotové, tak pridajte shoyu a dokončite restovanie
  6. marinády (na zeleninu, mäso a ryby) - zmiešajte shoyu s medom (alebo javovorým sirupom) a potrite surovinu touto marinádou, následne upečte alebo ugrilujte
  7. polievky či zeleninové zmesi

 

  • Zloženie: sója* (46%), voda, morská soľ, mirin* (sladká ryža*, voda, ryža*), jačmenná múka*, koji (Aspergillus oryzae)
  • Objem: 250ml / 500ml / 1L / 18L (gastro)
  • Krajina pôvodu: poľnohospodárstvo mimo EU
  • Vyrobené v Japonsku.

“Za kvalitnými produktami hľadajte osobný prístup, nie certifikáty - tie sú len bonusom.”

Myšlienkou rodinného eshopu dobrio.sk je žiť udržateľne s úctou k prírode a ponúknuť zákazníkom z každého rožka troška. Všetky produkty prešli skrz naše ruky i domácnosť. Výrobcov osobne poznáme a ak sa nám produkt nepozdáva, miesto na našom eshope si nenájde. Ak hľadáte aj produkty predávané s láskou, s BIO nákupmi jednoducho nie je o čom.



Pridať hodnotenie:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
Tamari sójová omáčka BIO La Finestra 28.12.2023 20:14

Ovela lepsia chut ako pri beznych sojovych omackach

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia