Kategórie
 
 
 

Bez bieleho cukru

Bez laktózy

Bez konzervantov

Bez palmového oleja

 
 

Poštovné zdarma nad 25 €

Doprava už od 2,6 €

Darček k objednávke

Darček k objednávke

Zľava po zaregistrovaní

Zľava po zaregistrovaní

Zľava za platbu kartou

Zľava za platbu vopred

 
 
 
 

Tamari sójová omáčka BIO La Finestra

Tamari sójová omáčka je úžasné dochucovadlo, ktoré oceníte pri omáčkach, dipoch či studených zálievkach,
Kód produktu:1TAMA, 2TAMA
Dodacia lehota
Na sklade (Objem: 250 ml): 4
Dostupnosť: Skladom - odosielame ihneď
Vaša cena:: 6,17 € bez DPH
7,40 € s DPH
Zvoľte variant:
NázovDostupnosťCenaKúpiť
Objem: 250 ml
1TAMA
Skladom - odosielame ihneď 7,40 €
Objem: 500 ml
2TAMA
Na objednávku - u vás do 14 dní 12,40 €
Objem: 1 l
3TAMA
Na objednávku - u vás do 14 dní 23,30 €
Objem: 18 l
4TAMA
Na objednávku - u vás do 14 dní 390,00 €

Tamari sójová omáčka pochádza z Číny, kde sa používa už vyše 2800 rokov. Postupne sa rozšírila do celej juhovýchodnej Ázie a v súčasnosti je tradičnou súčasťou ázijskej kuchyne. S obyčajnou a lacnou sójovou omáčkou nemá však nič spoločné. Naša Tamari omáčka neobsahuje žiadne zvýrazňovače chuti, farbivá a ani umelé sladidlá.

Poznáme základné štyri chute (sladká, horká, slaná, kyslá), avšak existuje ešte piata chuť - umami. Označuje sa ako lahodná alebo chuť zrelosti, zvýrazňuje chuť jedla. Táto piata chuť, umami, sa nachádza vo všetkých fermentovaných výrobkoch a teda aj v Tamari omáčke.

Ako sa vyrába Tamari omáčka od výrobcu La Finestra?

Pripravuje sa zo sójových bôbov, mirinu a koji. Proces fermentácia trvá 18 mesiacov a prebieha v drevených sudoch. Fermentačný proces obohacuje Tamari o enzýmy, ktoré podporujú trávenie a o bielkoviny, ktoré sú potrebné vo vegetariánskej strave. Tamari sa na záver jemne pasterizuje pri teplote 82°C, ale len 1 hodinu, aby sa zastavila fermentácia a zabránilo sa kazeniu Tamari. Z dôvodu vysokého obsahu vody v Tamari, nie je možné žiadnym iným spôsobom konzervovať.

Rozdiel medzi Shoyu a Tamari

Shoyu a tamari sú viacmenej porovnateľné, avšak tamari si lepšie udrží chuť a arómu pri tepelnej úprave. Shoyu sa odporúča používať až ku finálnemu dochuteniu hotového jedla.

  • vyrábajú sa rozdielny spôsobom - tamari vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe Miso
  • tamari je tmavšia, hustejšia, bohatšia a výraznejšia chuť ako shoyu

Tipy na využitie Tamari omáčky

  1. ryžový šalát s paradajkami
  2. zeleninové soté
  3. kešu zálievka - rozmixujte 2 PL shoyu, 4 PL olivového oleja, 1 PL balzamikového octu, hrsť kešu orechov
  4. dressing na šalát - zmiešajte sezamový olej, shoyu, agávový sirup a jablčný ocot
  5. restovaná hliva ústricová - hlivu orestujte na troche sezamového oleja a keď sú huby skoro hotové, tak pridajte shoyu a dokončite restovanie
  6. marinády (na zeleninu, mäso a ryby) - zmiešajte shoyu s medom (alebo javovorým sirupom) a potrite surovinu touto marinádou, následne upečte alebo ugrilujte
  7. polievky či zeleninové zmesi

 

  • Zloženie: sója* (46%), voda, morská soľ, mirin* (sladká ryža*, voda, ryža*), jačmenná múka*, koji (Aspergillus oryzae)
  • Objem: 250ml / 500ml / 1L / 18L (gastro)
  • Skladovanie:
  • Krajina pôvodu: poľnohospodárstvo mimo EU
  • Vyrobené v Japonsku.

“Za kvalitnými produktami hľadajte osobný prístup, nie certifikáty - tie sú len bonusom.”

Myšlienkou rodinného eshopu bionakupy.sk je žiť udržateľne s úctou k prírode a ponúknuť zákazníkom z každého rožka troška. Všetky produkty prešli skrz naše ruky i domácnosť. Výrobcov osobne poznáme a ak sa nám produkt nepozdáva, miesto na našom eshope si nenájde. Ak hľadáte aj produkty predávané s láskou, s BIO nákupmi jednoducho nie je o čom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia