Infobar icon

Odporúčame vám slovenský prírodný repelentný sprej bez obsahu škodlivých látok. Vhodný aj pre detskú pokožku.

Kategórie
 
 
 
 
 
 
Domáce arašidové maslo

recept na arašidové maslo

Pripravte si s nami úžasné a veľmi chutné arašidové maslo. Recept na arašidové maslo je veľmi jednoduchý a zvládne ho naozaj každý. Môžeme si pripraviť chrumkavé alebo jemné arašidové maslo. Takisto ho môžeme doplniť o čokoládu, kokos alebo iné ingrediencie podľa chuti, a tak získame ochutené domáce arašidové maslo.

Ingrediencie

  • 2 šálky arašidy lúpané natural - nesolené a nepražené 
  • 2 PL arašidového alebo konopného oleja
  • ďalšie ingrediencie podľa chuti - soľ, čokoláda, kokos, ryžový sirup,...

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 190°C. Na plech si dáme papier na pečenie, na ktorý vysypeme arašidy. Arašidy nesmú byť na kope, ale ich pekne rozmiestnime po celom plechu.
  2. Arašidy pečieme na 190°C asi 3 minúty a potom ich premiešame a pečieme ďalších 5 minút. Dávame pozor, aby arašidy neprihoreli.
  3. Arašidy vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
  4. Na mixovanie použijeme kuchynský robot s nožmi alebo smoothie mixér. Arašidy dáme do mixéra a mixujeme asi 1 minútu. Ak sa nám vytvorí hustá masa, tak pridáme podľa potreby olej a mixujeme ďalej, až kým nevznikne hladká krémová konzistencia.
  5. Do arašidového masla môžete pridať podľa chuti strúhaný kokos, čokoládu, škoricu, kokosový cukor alebo iné ingrediencie. Po pridaní znovu poriadne vymiešame.
  6. Arašidové maslo skladujeme v sklenenom pohári na chladnejšom mieste.

Prajeme dobrú chuť :)

 
 
 
 
Orechy od farmárov
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia