Na základe úspešného živého vysielania na Instagrame o mlynčekoch na obilie KoMo sme pre vás pripravili exkluzívnu 10% zľavu na všetky produkty KoMo platnú do nedele 24. marca.
Prísady na pečenie
Sladenka nie je slad. Sú to dve rôzne suroviny a aj ich použitie je rôzne. Neustále tu vznikajú diskusie z ktorých vyplýva, že stále nie je jasný podstatný a základný rozdiel medzi týmito dvoma surovinami a tiež to, na čo sú určené a ako vplývajú na kváskovanie. Dokonca sa nesprávne používajú aj v niektorých chybných receptoch. Preto pre tých, ktorí majú záujem na pochopení rozdielu je tu vysvetlenie v našom článku SLADENKA NIE JE SLAD. AKÝ JE NAJLEPŠÍ SLAD NA PEČENIE?
Vyskúšajte bezfosfátový kypriaci prášok či sušené droždie bez emulgátorov. Zdravé pečenie bez škodlivých konzervantov, zvýrazňovačov chuti či fosfátov. Ochutnajte ten rozdiel aj vy.
Odporúčame zaradiť do jedálnička lahôdkové droždie, ktoré má lahodnú syrovo - orieškovú chuť a je jedným z najbohatších zdrojov vitamínov skupiny B (okrem B12) a navyše obsahuje všetkých 9 esenciálnych aminokyselín. Okrem toho je bohaté na vitamíny a minerály ako fosfor, vápnik a horčík.
Skúšali ste už niekedy piecť z lievito madre? Lievito madre = pasta madre, teda z taliančiny kvások alebo materský kvások, môže mať rôzne podoby. Talianski pekári radi používajú tuhý pšeničný kvas. A práve tento sa často synonymizuje s označením lievito madre, nakoľko sa takýto pevný či tuhý pšeničný kvások používa často v talianskych pekárňach, známych svojimi nadýchanými pekárenskými skvostami.