Džem bez cukru - existuje vôbec? Prinášame aj nemožné!

Kategórie
 
 
 
 
 

Džem bez cukru - existuje vôbec? Prinášame aj nemožné!

džemy bez cukru Agritur

Väčšina džemov bežne predávaných v supermarkete má veľmi dlhé zloženie a je veľmi vzdialené od zdravého zloženia. Takéto džemy (marmelády a lekváre) sú plné cukru, umelých sladidiel, konzervantov a umelých dochucovadiel. Navyše podiel ovocia v takýchto džemoch je mizivý a často ide len o veľmi drahú nátierku s minimálnym podielom ovocia.

Pozreli sme na zloženie bežného džemu zo supermarketu:

  • cukor, pomaranče, pitná voda, koncentrovaná citrónová šťava, kyselina citrónová, citran sódny, pektín, horký pomarančový olej

Podiel ovocia na 100g džemu je úbohých 30g ovocia!

Takéto džemy sa pripravujú bežným spôsobom a to varením pri 100°C, kedy sa ničia všetky enzýmy, vitamíny a minerály v ovocí.

Je možné urobiť to aj zdravým spôsobom a bez cukru?

Áno, je to možné. Predstavujeme revolučné džemy TOP BIO, ktoré sú úplne bez cukru a dokonca pri ich príprave sa neprekročí teplota 50°C, čo znamená, že všetky enzýmy, vitamíny a minerály sú zachované a nepoškodené.

Ako sa vyrábajú džemy bez cukru TOP BIO od výrobcu Agritur?

Ovocie sa zhromažďuje vo veľkom tlakovom kotli, ktorý je hermeticky uzatvorený (viď. obr.). Výhody tohto kotla sú pozoruhodné a zásadné pre zachovanie chuti, farby a vône spracovávaného ovocia. Tlakový kotol varí ovocie pod tlakom ( tlak je menší ako 1 bar). To umožňuje z ovocia extrahovať vodu už pri teplote 45 – 50 °C veľmi rýchlo, čím sa zachovajú nezmenené organoleptické vlastnosti spracovaného ovocia. Tento proces sa výrazne odlišuje od tradičného spracovania džemov pri teplote 100 °C. Nakoľko sa ovocie spracováva pod tlakom a pri teplote 45 – 50 °C, tak si ovocie zachováva prirodzenú farbu, pretože neoxiduje počas spracovávania. Spracované ovocie sa vyznačuje aj vynikajúcou vôňou a chuťou.

varenie džemu bez cukru

Výhody džemov bez cukru TOP BIO Agritur

  1. bez zahusťovadiel – 100% bez pektínu,
  2. bez konzervantov,
  3. bez umelo pridaných aróm – len prírodná aróma ovocia,
  4. bez farbív – len prírodná farba ovocia,
  5. bez pridaného cukru – len prírodné ovocné cukry
  6. zachované všetky enzýmy, minerály a vitamíny,
  7. ovocie dopestované malými farmármi, čím sa podporuje rozvoj vidieka.

Porovnanie bežného džemu s cukrom a džemu bez cukru TOP BIO Agritur

Porovnali sme naše džemy bez cukru a bežné džemy s cukrom. Z porovnania nám jednoznačne vyšlo, že naše TOP BIO džemy sú nielen zdravšie, plné enzýmov, vitamínov a minerálov, ale obsahujú oveľa viac ovocia a sú dokonca lacnejšie.

porovnanie džemov bez cukru

Ocenenie čučoriedkového džemu TOP BIO za kvalitu

Čučoriedkový džem TOP BIO dňa 16.6.2016 bol ocenený zlatou medailou za kvalitu v súťaži Confraternita dello Gnocco D´Oro. Do súťaže bolo zapojených 23 výrobcov džemov z 5 provincíí. Bologna (Emilia Romagna) - Lucca (Toskánsko) - Modena (Emilia Romagna) - Reggio Emilia (Emilia Romagna) - Florence (Toskánsko)

prvé miesto za kvalitu džemu bez cukru

 
 
 
Všetky príchute džemov bez cukru TOP BIO
48
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia