Chcete mlieť väčšie množstvo obilia? Využite našu výhodnú ponuku profesionálnych mlynčekov na obilie rakúskej značky KoMo.
Dnes si pripravíme veľmi rýchle, jednoduché a výživné sladké zemiaky alebo nazývané aj bataty. Môžeme ich použiť ako prílohu alebo ako chutný dezert, ktorý zasýti.
Sladké zemiaky sú plné živín. Jeden sladký zemiak pokryje dennú potrebu vitamínu A na 100%, vitamínu C na 37% a vitamínu B6 na 16%. Nájdeme v nich ešte vitamíny B5 a E. Z minerálov obsahujú mangán, železo, fosfor a zinok.
Sladké zemiaky odporúčame konzumovať aj so šupkou, pretože obsahuje veľa vlákniny.
Ingrediencie
- 2ks sladkých zemiakov
- maslo, resp. kokosový olej, sezamový olej
- himalájska soľ s kurkumou
Postup prípravy
-
Sladké zemiaky poriadne umyjeme a očistíme. Nakrájame na 5mm hrubé kolieska.
-
Elektrickú rúru zohrejeme na 180°C a na plech vložíme papier na pečenie a potrieme maslom alebo kokosovým olejom. Na maslo poukladáme tesne vedľa seba kolieska sladkých zemiakov.
-
Plech vložíme na cca. 2 min. do teplej rúry. Potom plech vytiahneme a potrieme vrch sladkých zemiakov maslom, tak aby boli všetky potreté. Plech dáme naspäť do rúry a pečieme pri teplote 180°C 10 min.
-
Po uplynutí času 10 min. prepneme rúru na gril a zvýšime teplotu na 250°C. Grilujeme cca. 8 min. Po uplynutí času plech vytiahneme a sladké zemiaky posolíme himalájskou soľou.