Informácie

Infobar icon

V pondelok 18.3. o 19:00 vás pozývame na živé vysielanie na Instagrame, kde si predstavíme a detailnejšie ukážeme mlynčeky na obilie KoMo.

Kategórie
 
 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 

Revolučné kompostovateľné obaly

praženie mandlíV súčasnosti sa kladie veľký dôraz na znižovanie množstva odpadu, aby sa chránilo životné prostredie. Práve z tohto dôvodu sa spoločnosť La Finestra sul Cielo rozhodla pre popredného výrobcu kompostovateľných obalov.

Výrobca kompostovateľných obalov získal pre svoju kompostovateľnú laminátovú fóliu certifikát „OK COMPOST INDUSTRIAL“ v súlade s normou EN 13432. Ak inkust nepresahuje 5% suchej hmotnosti balenia, tak EN 13432 umožňuje označiť celé balenie vrátanie etikiet ako kompostovateľný obal. Takéto kompostovateľné obaly patria do biologického odpadu, ktorý je určený na priemyselné kompostovanie. Zloženie kompostovateľného obalu je priemyselné tajomstvo, avšak vonkajšia vrstva je zložená z celulózy a vnútorná vrstva z bezlepkových obilninových škrobov.

 
 

TOP 5 najškodlivejších látok v kozmetike

TOP 5 najškodlivejších látok v kozmetikePripravili sme pre vás rýchleho a prehľadného poradcu v zložení kozmetiky.

Nakoľko je pokožka najväčším orgánom ľudského tela, tak sa nedajte oklamať marketingom a doprajte svojej pokožke výhradne prírodné zložky. Ak niektorú z nasledujúcich látok uvidíte v zložení kozmetiky, tak si ju určite nekupujte, pretože dlhodobým používaním môžete vážne ohroziť svoje zdravie.

 
 

Kávový grunt porazí slizniaky a zápachy

praženie mandlíMilovníci kávy určite poznajú grunt – zvyšky mletej kávy po jej uvarení.

Väčšina ľudí grunt vyhadzuje do koša, ale to je chyba. Grunt totižto nájde uplatnenie nielen v domácnosti, záhrade, ale pomôže aj v boji proti celulitíde.

Grunt dobre vysušte a uskladňujte ho najlepšie v sklenenom uzatvárateľnom pohári.

 
 

Prečo by sme mali orechy či semienka pred konzumáciou namáčať a pražiť?

praženie mandlíKúpiť orechy či semienka a rovno ich zjesť? Vyskúšajte radšej tradičný spôsob konzumácie orechov a semienok.

V nasledujúcom postupe vám ukážeme ako z orechov a semienok vyťažiť maximum a navyše vám budú ešte aj viac chutiť. Ak orechy nezjeme hneď, tak si z nich môžeme pripraviť úžasné domáce orechové maslo.

Orech je totiž veľmi tvrdý a chráni sa pred nepriaznivými vplyvmi aj dlhé roky. Ak ho namočíte, orech si "myslí", že má ideálne podmienky na klíčenie a uvoľní energiu, je ľahšie stráviteľný a dostanete z neho všetky živiny.

 
 

Historické súvislosti medzi chémiou a chorobami

historicke suvislosti medzi chemiou a potravinamiPozrime sa na stručnú históriu chemizácie uplynulého storočia a súvislosti, ktoré vás šokujú.

V ROKU 1900

  • prakticky neexistuje alergia, astma a ochorenia v dôsledku zlyhania imunitného systému
  • infarkt je prakticky neznámy - možno 1 človek zo 41 000 ľudí
  • rakovinu majú 3 ľudia zo 100
  • cukrovku má 1 človek zo 760 000 ľudí
  • ako sladidlo sa používa melasa
 
 

Najkvalitnejší a najchutnejší čučoriedkový džem na svete pre skutočných gurmánov

najkvalitnejší čučoriedkový džem na sveteExkluzívny čučoriedkový džem v BIO kvalite vyrobený len z čučoriedok pri max. teplote 45-50 °C.

Výsledky z početných experimentálnych štúdií naznačujú, že ochranné protinádorové pôsobenie antokyánov spočíva predovšetkým v ich priamej antioxidačnej aktivite (označované sú ako „zhášače“ voľných radikálov). Okrem toho výrazne stimulujú účinnosť enzýmov vlastného organizmu detoxikujúcich karcinogény a brzdia dedičné štruktúry bunky (DNA) poškodzujúci vplyv týchto látok. Indukujú aj proces apoptózy (programovaná smrť) rakovinových buniek a brzdia ich množenie sa, pričom neovplyvňujú existenciu a tvorbu zdravých buniek.

 
 

Prečo je konope zdravšie a ekologickejšie než sója?

džem bez cukruDnes je sója považovaná za najlepší zdroj rastlinných proteínov. Ako ale môže obstáť konopné semienko pred sójou? Vlastne veľmi dobre.

Konopné semienko neobsahuje toľko surových proteínov ako sója, ale proteíny, ktoré obsahuje sú perfektné pre trávenie. Navyše sója je veľmi citlivá na pestovanie. Extra čiastky na zavlažovanie, umelé hnojivá, prostriedky a ďalšie výdaje.

Napr. úroda sóje je vážne ohrozená, keď je vystavená veľkej dávke UV (ultrafialového) žiarenia, ale cannabinol – chemická látka v konopných rastlinách, pomáha odolávať takémuto škodlivému žiareniu.

 
 

Džem bez cukru - existuje vôbec? Prinášame aj nemožné!

džem bez cukruVäčšina džemov bežne predávaných v supermarkete má veľmi dlhé zloženie a je veľmi vzdialené od zdravého zloženia.

Takéto džemy (marmelády a lekváre) sú plné cukru, umelých sladidiel, konzervantov a umelých dochucovadiel. Navyše podiel ovocia v takýchto džemoch je mizivý a často ide len o veľmi drahú nátierku s minimálnym podielom ovocia.

Predstavujeme revolučné džemy TOP BIO, ktoré sú úplne bez cukru a dokonca pri ich príprave sa neprekročí teplota 50°C, čo znamená, že všetky enzýmy, vitamíny a minerály sú zachované a nepoškodené.

 
 

Kváskový chlieb ochráni pred celiakiou

kváskový chliebDlhodobá fermentácia cesta trvajúca niekoľko desiatok hodín, zasiahne do štruktúry sacharidov, vlákniny, ale aj bielkovín. Vytvorí sa v ňom trochu kyseliny mliečnej, ktorá ochráni baktérie mliečneho kvasenia pred tepelným šokom, čo priaznivo ovplyvní mikroflóru v čreve.

Výroba kváskového chleba je síce náročnejšia na prípravu, ale výsledok vášmu zdraviu veľmi prospeje. Okrem hrubo mletej ražnej múky, ktorá je na jeho prípravu najvhodnejšia je možné do neho pridávať ešte rôzne iné semienka a oriešky, napr. ľanové semeno, vlašské orechy, sezam, slnečnicu a podobne.

 
 

9 prírodných receptov na zápchu s rýchlym nástupom účinku

prírodné recepty na zápchuZápcha je zdravotný problém, ktorý každého z nás už potrápil. Príčiny môžu byť rôzne – od ochorení ako syndróm dráždivého čreva až po Parkinsonovu chorobu. Častejšie než následok nejakého ochorenia je zápcha spôsobená nesprávnym stravovaním.

Napríklad, nadmerná konzumácia mliečnych výrobkov alebo nedostatočný príjem tekutín môžu spôsobiť upchatie potravy v črevách. Rovnako sa na tom podieľa aj sedavý spôsob života. V takýchto prípadoch ľudia hneď siahnu po preháňadlách a ich časté užívanie môže prispieť k zhoršenej funkčnosti vašich čriev.

 
 

Viete, ktoré sú 3 najzdravšie oleje na varenie?

najzdravšie oleje na varenieVybrať si olej na varenie je dnes pomerne ťažká úloha. V regáloch supermarketoch sa ich nachádzajú doslova desiatky a každý o sebe tvrdí, že je ten najlepší.

Výber je o to ťažší, keď sa na vás z rôznych zdrojov valia neraz konfliktné informácie o zdravotných prínosoch, respektíve rizikách jednotlivých druhov olejov. Aby sme vám toto rozhodovanie uľahčili, pripravili sme pre vás stručný prehľad obsahujúci 3 oleje, ktoré sú na varenie tie najvhodnejšie.

 
 

Domáci lacný a účinný prací gél

domáci prací gélPripravte si s nami vlastnoručne vyrobený domáci prací gél. Tento gél je šetrný k životnému prostrediu, je lacný a účinný. Vhodný na akékoľvek oblečenie.

ROZPOČET NA VÝROBU DOMÁCEHO PRACIEHO GÉLU

mydlo – 1,65€
sóda na pranie – 0,9€
spolu – 2,55€ – vystačí na cca. 28 praní

 
 

Citrónová šťava zo Sicílie ušetrí až 70% nákladov na citróny

citrónová šťava
Naša bio citrónová šťava 250ml obsahuje citróny v hodnote cca. 6 Eur, ktoré boli krásne dozreté, zbierané a lisované priamo v Taliansku na Sicílii.

O citrónoch sa toho už napísalo dosť, takže ich blahodárne účinky a využitie pozná väčšina z Vás. Existujú stovky domácich receptov, no momentálne je hitom, piť ráno po prebudení vlažnú vodu so šťavou z citróna.

 
 

Otužovanie počas cvičenia. Ako na to?

ako začať s otužovaním počas cvičeniaVo veľkých mestách je najvhodnejším časom na cvičenie ráno. Najmä v lete behom dňa totiž vzduchom vplyvom slnka stráca istú časť svojho kyslíka.

Každý, kto je „ranným vtáčaťom“ poznal nevýslovne posilňujúci vplyv ranného vzduchu. Slnko ešte nepôsobí a všetko dýcha neopísateľným blaženým pocitom sviežosti. Občerstvujúci chlad ranného vzduchu, plného kyslíka a životných prvkov má posilňujúci účinok na organizmus. 

 
 

Základná príčina rakoviny bola odhalená

základná príčina rakovinyZabudnutý objav nemeckého držiteľa Nobelovej ceny v roku 1931

Základná príčina rakoviny bola oficiálne objavená pred rokom 1923 a jej objaviteľ za to dostal Nobelovu cenu za medicínu. Vie o tom len malý počet ľudí na svete, pretože táto pravda je pred verejnosťou, bohužiaľ, skrývaná.

MUDr. Warburg objavil, že nádorové bunky sú anaeróbne (nevdychujú kyslík) a že nemôžu prežiť v prítomnosti vysokých koncentrácií kyslíka.

 
 

Len pre skutočných hrdinov! Ako začať s otužovaním vodou?

ako začať s otužovaním vodouPrvé umývanie v kúpeľni má byť dosť teplé a druhé práve tak studené.

Ale opäť treba brať zreteľ na zvyklosť tela. Chúlostiví ľudia si musia pomaly zvykať na studenú vodu. A teraz sa iste pýtate, ako postupovať, keď sme doteraz používali len teplú vodu. Pamätajme si, že máme jednať čo najopatrnejšie.

 
 

Gluten Free Expo Trenčín 2017

gluten free expo trenčínBezlepková udalosť roka 2017

Dňa 28. - 29. apríla 2017 sa uskutoční prvá výstava bezlepkových a prirodzene bezlepkových výrobkov na Slovensku.

Gluten Free Expo prináša 1. ročník medzinárodnej prezentačnej a predajnej výstavy s kongresom pre celiatikov a všetkých, ktorých zaujímajú nové trendy v potravinách, výrobky bez lepku a prirodzene bezlepkové výrobky.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia