Cafézia Dark roast mletá 227g 3ks

Kategórie
 
 
 
 
 
Cafézia Dark roast mletá 227g 3ks
zväčšiť obrázok
Rodinné balenie
Ušetríte: 3,51 €

Cafézia Dark roast mletá 227g 3ks

Cafézia Dark roast je špeciálna zmes 100% arabiky s obsahom kofeínu bez vedľajších účinkov. Výhodné rodinné trojbalenie.
Kód produktu:cadrml3ks
Výrobca:Cafézia
Dodacia lehota
Na sklade: 3
Dostupnosť: Skladom - u vás do 48 hod.
Bežná cena: 37,50 € Vaša cena:: 28,33 € bez DPH
33,99 € s DPH

Cafézia Dark roast - najviac pražená s najmenším obsahom kofeínu.

Cafézia vyvinula originálnu kombináciu bio kávy tej najvyššej kvality s presne nastavenou malou prímesou bylín, ktorá upokojuje metabolizmus kofeínu a znižuje aciditu kávy. Odstránením vedľajších účinkov a kyslých substancií v praženej káve prímes bylín nielen zvyšuje jej kvalitu a výnimočnosť, ale umocňuje aj pozitívny vplyv na ľudský organizmus a jeho imunitný systém.

Dark Roast je dotmava pražená káva podľa francúzskeho typu praženia. S najmenším obsahom kofeínu, ktorý sa do organizmu uvoľňuje postupne a zároveň z tela odchádza pomalšie. Chuť je drevitá a bez kyslých tónov.

TIP: Ak si chcete pripraviť espresso v pákovom stroji, tak odporúčame kávu ešte pomlieť na jemnejšie v ručnom alebo elektrickom mlynčeku.

Bio káva Cafézia je vhodná pre tehotné a dojčiace ženy, ľudí s intoleranciou na kofeín a histamínovou intoleranciou.
VÝHODNÉ RODINNÉ TROJBALENIE. V PREPOČTE 1KS CAFÉZIE LEN 11,33€.

Zloženie

  • 100% BIO Arabika s malou prímesou bylín Yzop, Lipkavec a Yerba Maté

Vedľajšie účinky kofeínu

Kofeín je základnou zložkou praženej kávy, ktorý má mnohonásobný vplyv na fyziológiu ľudského tela. Po vypití kávy dochádza v krátkom čase k nárastu produkcie dopamínu, čo sa prejavuje stimuláciou mentálnych a fyzických činností. Dopamín je neurotransmiter, ktorý zodpovedá za indukciu pozitívnych vnemov v zodpovedajúcich častiach mozgu. Antioxidačné vlastnosti kávy priaznivo pôsobia pri chorobách ako je rakovina či cievna mozgová príhoda, kde je patologický proces viazaný na produkciu voľných oxidatívnych radikálov. Vplyv pitia kávy ako preventívneho agensa progresu ochorenia bol intenzívne študovaný aj pri neurodegeneratívnych ochoreniach mozgu, hlavne pri Alzheimerovej a Parkinsonovej chorobe.

Kofeín a ďalšie chemikálie kyslej povahy, ktoré vznikajú pražením kávy, môžu po požití spôsobovať nežiaduce účinky, tie sa môžu prejaviť trasom, arytmiou srdca, náhlou žalúdočnou nevoľnosťou, až pocitu na zvracanie, potením alebo aj bolesťou hlavy. Tieto symptómy sú spôsobené náhlym poklesom koncentrácie dopamínu po vypití kávy, ktorému predchádzal krátkodobý účinok zvýšenia dopamínu v cieľových oblastiach mozgu vplyvom kofeínu.

Tajomstvo Cafézie

Už starovekí liečitelia si svoje zdravie vážili a zároveň si uvedomovali, že je veľmi potrebné si ho udržiavať a nie iba obnovovať. Ak bolo potrebné liečiť tých, ktorí trpeli bolesťou alebo chorobami, využívali na liečbu korene a liečivé bylinky z prírody. V ajurvédnej medicíne je špeciálna zmes bylín známa a používaná už tisícky rokov, ktorej blahodarné účinky na ľudský organizmus využíva aj Cafézia. Domorodý ľud v Ázii a Severnej Amerike poznal vlastnosti bylín, ktoré im pomáhali k úľave od bolesti kĺbov, zlepšovali im trávenie a zvyšovali ich mentálnu koncentráciu.

Súčasne s antioxidačnými vlastnosťami kávy tieto byliny umocňujú pôžitok z pitia, znižujú kyslosť kávy, uľahčujú metabolizmus kofeínu a zároveň poskytujú silnú podporu imunitného systému.

Zmes bylín

Špeciálna prímes bylín, ktorá je primiešaná v malom pomere do 100% Arabiky hrá v káve Cafézia veľkú rolu. Vplyvom alkaloidov upravuje pH varenej kávy, čím znižuje jej aciditu, vďaka čomu káva Cafézia organizmus neprekysľuje.

LIPKAVEC

Lipkavec pravý (Gallium verum) je ročná trvácna bylina z čeľade marenovitých. Pôvodom zo Severnej Ameriky a Euroázie.

Charakteristickou vlastnosťou lipkavca je mierny močopudný účinok, s vplyvom na čistenie krvi a lymfatického systému. Tejto byline sa preto pripisuje detoxikačný účinok na ľudský organizmus s benefičnými prejavmi na koži, močových cestách a lymfatických uzlinách. Bylinkári ju aplikujú na znižovanie krvného tlaku a teploty tela. Lipkavec zmierňuje zápaly tonzíl, pečene, vaječníkov, potláča artritické bolesti. Stimuluje metabolizmus pečene, podporuje trávenie a vstrebávanie živín.

YZOP

Yzop (Hyssopus Officinalis) predstavuje 10 – 12 druhov bylín veľmi podobných z čeľade hluchavkovitých. Pôvodom z oblasti medzi východným Stredomorím a centrálnou Áziou.

Silný odvar z listov a kvetov yzopu sa aplikuje pri zahlienení priedušiek, nosa a hrdla, na zmiernenie zápalu horných dýchacích ciest. Zvonku sa zvykne aplikovať na jazvy, na zmiernenie opuchu a sčervenania. Esenciálny yzopový olej zvyšuje mentálnu koncentráciu a pôsobí ako nervové tonikum, vhodné na podporu liečby nervovej vyčerpanosti, úzkosti a depresie.

YERBA MATÉ 

Yerba maté (Ilex paraquariensis) alebo cezmína paraguajská patrí do čeľade Aquifoliaceae. Pôvodom zo subtropickej Južnej Ameriky, južného Paraguaja, západného Uruguaja a južnej Brazílie.

Yerba maté sa celosvetovo používa na úpravu nadváhy ovplyvňovaním trávenia a zvyšovaním lipolitickej aktivity pri trávení podkožného tuku. Aplikuje sa tiež pri fyzickej a mentálnej únave, nervových depresiách, reumatických bolestiach, bolestiach hlavy pri prepracovanosti a zvýšenej únave. Obsahuje zvýšené množstvo draslíka, horčíka a mangánu. Zabraňuje tvorbe kyseliny mliečnej a tým aj silnej únave po fyzickej námahe. Zmes alkaloidov v yerba maté má jemnejšie účinky, než väčšina rastlín s kofeínom. Stimuluje hladké svalové tkanivo a svalstvo myokardu. Pravidelní užívatelia yerba maté uvádzajú, že táto bylina neprináša pri stimulujúcich účinkoch následné nežiaduce reakcie organizmu ako úzkosť, búšenie srdca, tiky, riedku stolicu, potenie, pričom tieto symptómy uvádzajú hlavne ľudia pravidelne pijúci kávu s kofeínom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia