Infobar icon

Odporúčame vám slovenský prírodný repelentný sprej bez obsahu škodlivých látok. Vhodný aj pre detskú pokožku.

Kategórie
 
 
 
 
 
 
Kuzu škrob: Účinky nápoja vitality

kuzu škrob nápoj vitality

Niekedy prídu dni, keď sa necítime vo svojej koži, sme slabí a máme málo energie. Cítime, že máme oslabenú imunitu a nášmu organizmu chýba harmónia.

Vtedy by sme mali siahnuť po osvedčenom japonskom ľudovom recepte Kuzu - nápoj vitality.

Čo je to Kuzu?

Kuzu je vlastne škrob, ktorý sa vyrába z koreňa japonského vínneho kríku. Je to škrob prémiovej kvality, ktorý vytvára krásne hladké omáčky a krémy. Škrob kuzu pochádza priamo z Japonska a je ľahko stráviteľný, nezaťaží trávenie deťom ani dospelým ako bežné škroby.

Nápoj z kuzu pomôže pri týchto problémoch

  1. akútne črevné problémy
  2. chronické črevné choroby
  3. celkové vyčerpanie organizmu
  4. prechladnutie
  5. horúčka
  6. zužovanie ciev
  7. znižuje riziko vzniku krvných zrazenín
  8. pomôže uvolniť stiahnuté svaly

Z kuzu si teraz pripravíme nápoj vitality, ktorý posilní imunitu a je výborný pri prechladnutí a slabosti. Uľaví od bolesti hlavy, potlačí horúčku a upraví trávenie. Harmonizuje organizmus, dodáva mu vitalitu a zdravie.

Nápoj dosladíme ryžovým sirupom. Ryžový sirup nemá príliš vysoký glykemický index a nespôsobuje kolísanie hladiny cukru v krvi. Na ľudský organizmus ryžový sirup pôsobí zásadito.

Ingrediencie

  • 1 čl kuzu škrobu
  • 2 dcl vody
  • na dochutenie: mletý zázvor, jablkový sirup alebo ryžový sirup

Postup prípravy

  1. V 1 dcl studenej vody rozpustíme lyžičku kuzu.
  2. V malom hrnci privedieme k varu 1 dcl studenej vody. Keď voda začne vrieť, tak vlejeme do nej vopred rozpustené kuzu.
  3. Nápoj krátko povaríme a dochutíme zázvorom, jablkovým alebo ryžovým sirupom.

 

Omladzovací kuzu krém

Z kuzu a umeboshi si môžeme pripraviť aj omladzovací kuzu krém, ktorý odporúčame konzumovať na lačno asi hodinu pred jedlom. Tento krém pomôže pri celkovej slabosti, prechladnutiu alebo pri hnačke.

Ingrediencie

  • 1 šálka studenej vody
  • 1,5 čl kuzu škrobu
  • 1ks umeboshi
  • 1/2 čl mletého zázvoru

Postup

  1. Do malého hrnca dáme studenú vodu a rozpustíme kuzu.
  2. Pridáme umeboshi a za stáleho miešania začneme variť na miernom ohni.
  3. Po krátkej chvíli sa po okrajoch začnú tvoriť malé bublinky a následne kuzu zhustne.
  4. Ľahko podusíme 2 minúty a odstavíme.
  5. Dochutíme zázvorom, prípadne škoricou.

Dobrú chuť praje Tím Bionákupy.sk

 
 
 
 
Nakúpte si u nás potrebné suroviny
 
 

Upozornenie: Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našich stránkach sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny, prípadne jej výživových a liečivých účinkoch. Dovoľujeme si vás upozorniť, že všetky informácie na tejto stránke majú informačný charakter a v žiadnom prípade neslúžia ako náhrada liečby predpísanej lekárom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia