Odporúčame vám slovenský prírodný repelentný sprej bez obsahu škodlivých látok. Vhodný aj pre detskú pokožku.
Niekedy prídu dni, keď sa necítime vo svojej koži, sme slabí a máme málo energie. Cítime, že máme oslabenú imunitu a nášmu organizmu chýba harmónia.
Vtedy by sme mali siahnuť po osvedčenom japonskom ľudovom recepte Kuzu - nápoj vitality.
Čo je to Kuzu?
Kuzu je vlastne škrob, ktorý sa vyrába z koreňa japonského vínneho kríku. Je to škrob prémiovej kvality, ktorý vytvára krásne hladké omáčky a krémy. Škrob kuzu pochádza priamo z Japonska a je ľahko stráviteľný, nezaťaží trávenie deťom ani dospelým ako bežné škroby.
Nápoj z kuzu pomôže pri týchto problémoch
- akútne črevné problémy
- chronické črevné choroby
- celkové vyčerpanie organizmu
- prechladnutie
- horúčka
- zužovanie ciev
- znižuje riziko vzniku krvných zrazenín
- pomôže uvolniť stiahnuté svaly
Z kuzu si teraz pripravíme nápoj vitality, ktorý posilní imunitu a je výborný pri prechladnutí a slabosti. Uľaví od bolesti hlavy, potlačí horúčku a upraví trávenie. Harmonizuje organizmus, dodáva mu vitalitu a zdravie.
Nápoj dosladíme ryžovým sirupom. Ryžový sirup nemá príliš vysoký glykemický index a nespôsobuje kolísanie hladiny cukru v krvi. Na ľudský organizmus ryžový sirup pôsobí zásadito.
Ingrediencie
- 1 čl kuzu škrobu
- 2 dcl vody
- na dochutenie: mletý zázvor, jablkový sirup alebo ryžový sirup
Postup prípravy
- V 1 dcl studenej vody rozpustíme lyžičku kuzu.
- V malom hrnci privedieme k varu 1 dcl studenej vody. Keď voda začne vrieť, tak vlejeme do nej vopred rozpustené kuzu.
- Nápoj krátko povaríme a dochutíme zázvorom, jablkovým alebo ryžovým sirupom.
Omladzovací kuzu krém
Z kuzu a umeboshi si môžeme pripraviť aj omladzovací kuzu krém, ktorý odporúčame konzumovať na lačno asi hodinu pred jedlom. Tento krém pomôže pri celkovej slabosti, prechladnutiu alebo pri hnačke.
Ingrediencie
- 1 šálka studenej vody
- 1,5 čl kuzu škrobu
- 1ks umeboshi
- 1/2 čl mletého zázvoru
Postup
- Do malého hrnca dáme studenú vodu a rozpustíme kuzu.
- Pridáme umeboshi a za stáleho miešania začneme variť na miernom ohni.
- Po krátkej chvíli sa po okrajoch začnú tvoriť malé bublinky a následne kuzu zhustne.
- Ľahko podusíme 2 minúty a odstavíme.
- Dochutíme zázvorom, prípadne škoricou.
Dobrú chuť praje Tím Bionákupy.sk
Upozornenie: Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našich stránkach sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny, prípadne jej výživových a liečivých účinkoch. Dovoľujeme si vás upozorniť, že všetky informácie na tejto stránke majú informačný charakter a v žiadnom prípade neslúžia ako náhrada liečby predpísanej lekárom.