Kategórie
 
 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 
Makovec

Pripravte si spolu s nami chutný, rýchly a výživný zákusok Makovec.

Právom môžeme nazvať tento zákusok vápnikovou bombou, pretože 100g maku obsahuje až 1400mg vápnika a pri použití ryžového mlieka s vápnikom, ktoré obsahuje v 100ml až 15% ODD vápnika, môže tento zákusok pomôcť v prevencii osteoporózy. Mnohí ľudia ocenia upokojujúce účinky maku a jeho priaznivý vplyv na zdravotný stav vlasov, nechtov a zubov.

Ingrediencie

  • 2 bio vajcia
  • 1 hrnček ryžového mlieka s vápnikom
  • 1/2 hrnčeka trstinového cukru (príp. iné sladidlo)
  • 1 hrnček mletého maku
  • 1 hrnček špaldovej celozrnnej múky (príp. iné druhy múky)
  • 1 bezfosfátový kypriaci prášok
  • orechy alebo sušené ovocie

Postup

1. Vajíčka, mlieko a cukor vymiešame do penista. Pridáme mak, múku a prášok do pečiva a znova premiešame. Môžeme pridať na drobno posekané orechy alebo sušené ovocie.

makovec vápniková bomba

2. Zmes vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy (srnčí chrbát alebo menší plech) a pečieme 45 min. na 180°C.

makovec vápniková bomba postup prípravy

Po upečení ho necháme vychladnúť vo forme.

Krájame až po vychladnutí.

Odporúčame podávať k makovcu ryžové mlieko s kokosom.

Prajeme dobrú chuť 

Recept pripravila a nafotila výživová poradkyňa Slavka Dobrocká z bio obchodíku Bio Organická výŽiva v Levoči.

 

 
 
 
 
Ingrediencie na prípravu vápnikovej bomby
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia