V pondelok 18.3. o 19:00 vás pozývame na živé vysielanie na Instagrame, kde si predstavíme a detailnejšie ukážeme mlynčeky na obilie KoMo.
Múky s lepkom
Múky s obsahom lepku sú dôležitou súčasťou mnohých receptov. Existuje veľa druhov múk, ktoré sú vhodné pre rôzne účely.
Medzi najbežnejšie druhy múk patrí pšeničná múka, ražná múka, celozrnná múka a špaldová múka. Každý druh múky má svoje vlastnosti a preto je vhodný do rôznych typov ciest. Napríklad pšeničná múka sa používa na pečenie chleba a koláčov, zatiaľ čo ražná múka sa často používa na pečenie tmavého chleba. Celozrnná múka je bohatšia na vlákninu a vitamíny a môže sa použiť na pečenie chleba a koláčov. Špaldová múka sa vyznačuje jemnou chuťou a používa sa na pečenie chleba.
Objavte múku AIDA = biologické polozrnné múky mleté na kamennom mlyne. AIDA sa vyznačuje spracovateľnosťou ako hladká múka, ale výživovými vlastnosťami je podobná celozrnnej múke. Múka sa vyrába mletím celého zrna (vrátane otrúb a klíčka) na kamennom mlyne pri pomalých otáčkach. Napríklad múka AIDA 2.0 je vhodná na prípravu pizzového cesta, múka AIDA 3.3 je zase vhodná na všetky špeciality, ktoré vyžadujú dlhé kysnutie a nadýchané cesto. S múkou AIDA 2.6 si zasa pripravíte úžasný chlebík bohatý na vitamíny, minerály a vlákninu.