AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso
Obrázok | Názov | Dostupnosť | Cena | |
---|---|---|---|---|
Hmotnosť: 1 kg 9001 | Skladom | 4,30 € | ||
Hmotnosť: 5 kg 9005 | Skladom | 20,99 € | ||
Hmotnosť: 25 kg 925 | Skladom | 95,00 € |
Manitoba múka si v domácnosti našla pevné miesto. Čo takto ale vyskúšať zdravšiu verziu Manitoby? Predstavujeme vám AIDA 3.3, ktorá je vlajkovou loďou mlyna Antico Molino Rosso.
V čom je AIDA 3.3 revolučná?
Polozrnná múka typ 1 sa vyznačuje spracovateľnosťou ako hladká múka, ale výživovými vlastnosťami podobnými celozrnnej múke. Múka sa vyrába mletím celého zrna (vrátane otrúb a klíčka) na kamennom mlyne pri pomalých otáčkach. Následne sa múka preosieva a oddeľujú sa najväčšie granule. Napriek tomu, múka obsahuje väčšinu častí otrúb (vláknitých zložiek) a celý klíčok, čo sú vlastne najvýživnejšie časti zrna. Takže polozrnná múka typu 1 obsahuje celý klíčok, presne tak ako celozrnná múka.
Tajomstvo múky AIDA 3.3 spočíva vo vysokom percente nerozpustných proteínov, glutenínu a gliadínu (75%). Pri kontakte s vodou začne gliadín produkovať lepok. Lepok vytvorí pevnú, elastickú sieťku umožňujúcu stúpanie cesta a tvorenie “bubliniek” zodpovedajúcich za jemnosť, nadýchanosť cesta.
Múka AIDA 3.3 je jednou z hlavných ingrediencií pri výrobe špeciálneho chleba, pizze a celkovo pomalého kysnutiu (36 až 72 hod).
Svoje využitie si našla pri špeciálnom pečení:
- Pizza: okrúhla alebo na plechu - kysnutie 36 - 72 hodín
- Slané: buns, bagel, panbocconi, ciabatta, francesini, baguette, focacce, chleby - kysnutie 36 - 72 hodín
- Sladké: brioches, panettone, colomba - kysnutie 36 - 72 hodín
Aká je to polozrnná múka typ 1?
Polozrnná múka typ 1 sa vyznačuje spracovateľnosťou ako hladká múka, ale výživovými vlastnosťami podobnými celozrnnej múke. Múka sa vyrába mletím celého zrna (vrátane otrúb a klíčka) na kamennom mlyne pri pomalých otáčkach. Následne sa múka preosieva a oddeľujú sa najväčšie granule. Napriek tomu, múka obsahuje väčšinu častí otrúb (vláknitých zložiek) a klíčka, čo sú vlastne najvýživnejšie časti zrna. Takže polozrnná múka typu 1 obsahuje celý klíčok, presne tak ako celozrnná múka.
Aby sa zabezpečila maximálna kvalita, tak každá fáza výberu a čistenia obilnín podlieha prísnej kontrole. Obilie sa mechanicky čistí a zomletú múku kontrolujú odstraňovače kameňa a 2 optické triediče, to všetko pre maximálnu kvalitu. Navyše každá šarža múky sa testuje z pohľadu chemických a makrobiologických ukazovateľov. Proces mletia na kamennom mlyne prebieha pomaly pri 80 ot/min, takže múka nepresiahne teplotu 45°C. Múka si zachová všetky organoleptické vlastnosti čerstvej múky a všetky živiny, ktoré sa nachádzajú v klíčku.
Biologické celozrnné múky pochádzajú z mletia celých zŕn, ktoré neboli ošetrené syntetickými pesticídmi a sú pre náš organizmus veľmi dôležité ako zdroj vlákniny (otrúb). Ak si vyberiete celozrnnú múku, tak odporúčame len takú, ktorá pochádza z ekologického poľnohospodárstva.
Upozorňujeme na skladovanie múk - Po zakúpení 5kg balenia je potrebné múku ihneď presypať do vlastnej uzatvárateľnej nádoby na múku (sklo, plastový box) a uskladňovať pri teplote do 24°C a max. vlhkosti 60%. Takéto 5kg balenie slúži len na prepravu k vám a nie na uskladňovanie múky. Biologické múky neobsahujú žiadne stopy pesticídov či herbicídov, preto priťahujú potravinové mole a rôznych škodcov.
Zistite, aké sú rozdiely medzi jednotlivými AIDAmi v tomto článku
Ako sa zrodila prvá polozrnná múka AIDA
TIP. Túto múku testuje pre vás Petronela z kvásky jednej plavovlásky - objavte unikátne recepty.
"Baví nás pomáhať vám. Ak ste rovnako ako my nadšení žiť dobrý život, ste na správnom mieste."
Našou víziou je pomáhať vám žiť dobrý život. Či už ide o biopotraviny, eko čistiace prostriedky alebo napríklad mlynček na domáce ovsené vločky, každý produkt z nášho e-shopu sme osobne preverili. Ak sa nám na ňom čokoľvek nepozdáva, nebudeme ho ponúkať
Zloženie: múka zo zmesi mäkkej pšenice (Taliansko a EU) a Manitoby* *=BIO
Alergény: Obsahuje lepok. Môže obsahovať stopy sóje a sezamu.
Technické údaje: polozrnná typ 1, W 310/330, P/L 0,63 - 0,68
Výživové hodnoty na 100 g
- Energia: 1460 kJ (344 kcal)
- Tuky: 1,4 g
- z toho nasýtené: 0,5 g
- Sacharidy: 67,6 g
- z toho cukry: 0,5 g
- Vláknina: 3 g
- Bielkoviny: 14,4 g
- Soľ: 0,01 g
Hmotnosť: 1kg, 5kg, 25kg
Krajina pôvodu: Taliansko, Nemecko (Manitoba)
Výrobca:
Antico Molino Rosso s.r.l.
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)
Je to skutočne kvalitná múka! vyskúšané upečené...
Najlepšia múka akú som kedy použila👌👍odporúčam všetkými desiatimi
Fantasticka muka, velmi dobre sa z nej pecie, miesam s kamutom a chlebik je vzdy velmi chutny.
Múka neuveriteľne zlepšuje kvalitu kváskového chlebíka, či ju použijete samotnú alebo pridáte k iným múkam. Za mňa top
Velmi dobré,na dlhé kváskovanie,na chlieb a na lángose.
Pri pečení čisto pšeničných chlebov nemôže chýbať!
Výborná múka. Jedna z tých, ktoré u nás doma nikdy nesmú chýbať. Používam na pečenie chleba a pečiva.
Dokonala muka, krasne sa s nou pracovalo a velmi chutna
Mouku jsem již zadělala do těsta na chleba, jistě se budu pro ni vracet :-)
Najlepšia múka na chlieb aký som kedy skúšala. Určite ju odporúčam vyskúšať.
mne príde trochu zvláštna na chuť, ale pečivo je z nej výborné
Veľa pozitívneho som čítala o tejto múke, preto som sa rozhodla vyskúšať si aký z nej bude kváskový chlieb. Múka obstála na jednotku s hviezdičkou. Odporúčam !
Múka je super..výborne sa s ňou pracuje a kvaskovy chlebík je vyborny
Tak toto je úžasná múka, na chlebík a aj do vianočky som ju už použila.
veľmi kvalitná múka, na pečenie chleba priam stvorená....za mňa palec hore :-)
Úžasná muka a ešte lepší chlieb, použila som LM a je mňam ????
Najúžasnejšia múka s ešte úžasnejšími vlastnosťami, čo sa týka spracovania aj samotného chleba.
Výborná múka. Chlebík je krásne mäkký a chutný.. Ani by som nepovedala ze je to polozrnna muka
Fantastická múka, chlieb, pečivo,aj koláč sa mi z nej vždy sú podaria. Veľmi kvalitný produkt, odporúčam.????
No co víc k tomu říct, než že mouka je super. Peču z ní kváskový chleba a je jako peříčko ????????
Výborná múka, som veľmi spokojná, pridávam ju do chlebíkov.
Pridať hodnotenie:
Pridať reakciu na komentár: