Chcete mlieť väčšie množstvo obilia? Využite našu výhodnú ponuku profesionálnych mlynčekov na obilie rakúskej značky KoMo.
Kamutová múka BIO Antico Molino Rosso
Obrázok | Názov | Dostupnosť | Cena | |
---|---|---|---|---|
Hmotnosť: 1 kg 3201 | Skladom | 9,90 € | ||
Hmotnosť: 5 kg 3205 | Skladom | 49,00 € |
Kamutová múka je žltkastej farby a má orechovú príchuť. Veľmi dobre stráviteľná a výrobky z kamutovej múky vydržia dlhšie čerstvé.
Kamut nie je názov obilniny, ale ochranná známka pre označenie obilniny s istými garantovanými vlastnosťami. Ochranná známka Kamut označuje obilninu, ktorá sa volá khorasan a ide o starovekú odrodu tvrdej pšenice s významnými výživovými vlastnosťami.
Táto obilnina boli znovuobjavená v roku 1949 v egyptskej pyramíde v Dashare. Hovorí sa jej aj pšenica faraónov. Zrná, ktoré boli nájdené v pyramíde, daroval objaviteľ americkému letcovi. Jeho otec ich začal pestovať v americkom štáte Montana. Dnes sa kamut pestuje hlavne v USA, Kanade, Južnej Afrike, Belgicku a Austrálii.
Kamut khorasan má vyšší obsah bielkovín a minerálov, hlavne selén, zinok a horčík v porovnaní s modernými odrodami pšenice. Kamut khorasan má veľmi vysoký obsah selénu, ktorý má vynikajúce antioxidačné schopnosti.
Vďaka vysokému obsahu lipidov, ktoré produkujú v tele viac energie ako sacharidy, sa kamut khorasan označuje ako vysoko energetická obilnina. Aj preto sa kamut khorasan a výrobky z neho doporučujú hlavne športovcom a ľudom, ktorí sú fyzicky a psychicky aktívni.
Kamut® musí:
- byť staroveká odroda obilia typu khorasan
- byť pestovaný len v biologickom poľnohospodárstve
- mať bielkovinový profil 12-18%
- na 99% neobsahovať moderné odrody pšenice
- na 98% nevykazovať známky nákazy
- obsahovať od 400 do 1000ppb selénu
- nesmie sa používať v názvoch produktoch, ktorých percentuálny obsah je neznámy
- nesmie sa zmiešavať s modernými odrodami pšenice v cestovinách
Kamutová múka sa vyrába mletím kamutu na bežnom cylindrickom mlyne Antico Molino Rosso. Aby sa zabezpečila maximálna kvalita, tak každá fáza výberu a čistenia obilnín podlieha prísnej kontrole. Navyše každá šarža múky sa testuje z pohľadu chemických a makrobiologických ukazovateľov.
O úžasných účinkoch kamutovej múky sa presvedčil aj pekár Mykola z FACH Bratislava, ktorý pripravil úžasný kamutový toastový chlieb s lievito madre pripravený z našej múky.
Upozorňujeme na skladovanie múk - Po zakúpení 5kg balenia je potrebné múku ihneď presypať do vlastnej uzatvárateľnej nádoby na múku (sklo, plastový box) a uskladňovať pri teplote do 24°C a max. vlhkosti 60%. Takéto 5kg balenie slúži len na prepravu k vám a nie na uskladňovanie múky. Biologické múky neobsahujú žiadne stopy pesticídov či herbicídov, preto priťahujú potravinové mole a rôznych škodcov.
Ako piecť chlieb z prastarých múk?
Odporúčame článok Znovuobjavené starodávne zrná a ako piecť chlieb z múky z prastarých zŕn.
TIP: Odporúčame vám prečítať článok Viete, čo môže spôsobiť nedostatok selénu?
TIP na recept: Pripravte si kamutový chlieb z tejto múky od kváskovej expertky Petronely.
“Za kvalitnými produktami hľadajte osobný prístup, nie certifikáty - tie sú len bonusom.”
Myšlienkou rodinného eshopu dobrio.sk je žiť udržateľne s úctou k prírode a ponúknuť zákazníkom z každého rožka troška. Všetky produkty prešli skrz naše ruky i domácnosť. Výrobcov osobne poznáme a ak sa nám produkt nepozdáva, miesto na našom eshope si nenájde. Ak hľadáte aj produkty predávané s láskou, s BIO nákupmi jednoducho nie je o čom.
Zloženie: kamutová múka* *=BIO
Alergény: Obsahuje lepok. Môže obsahovať sóju, sezam, horčicu a vlčí bôb.
Výživové hodnoty na 100g
- Energia: 1396 kJ (330 kcal)
- Tuky: 0,82 g
- z toho nasýtené: 0,46 g
- Sacharidy: 63 g
- z toho cukry: 1,5 g
- Vláknina: 8 g
- Bielkoviny: 13,62 g
- Soľ: 0,007 g
Hmotnosť: 1kg, 5kg
Krajina pôvodu: mimo EU
Výrobca:
Antico Molino Rosso s.r.l.
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)
Kvalitná, veľmi chutná múka. Krásne vonia a veľmi dobre sa s ňou pracuje. Používame už asi dva mesiace.
Zatiaľ sme veľmi spokojní.
Vyborná chuť chlebíka, použitá v kombinácii s celozrnnou kamutovou múkou...
Pridať hodnotenie:
Pridať reakciu na komentár: