Kategórie
 
 
 

Bez bieleho cukru

Bez laktózy

Bez konzervantov

Bez palmového oleja

 
 

Poštovné zdarma nad 25 €

Doprava zadarmo

Darček k objednávke

Darček k objednávke

Zľava po zaregistrovaní

Zľava po zaregistrovaní

Zľava za platbu kartou

Zľava za platbu vopred

 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
Reklamné okno
 
 
Manitoba múka BIO Antico Molino Rosso
zväčšiť obrázok
Odporúčame
veľké balenie Manitoby
kváskové makovky z našej Manitoby
kvásková žemľa pre reštauráciu The Cut
kvásková žemľa pre reštauráciu The Cut
čokoládová babka od Nelkafood
čokoládová babka od Nelkafood
španielska Ensaimada
španielska Ensaimada
slovenská etiketa
 

Manitoba múka BIO Antico Molino Rosso

Zdravá múka vyhľadávaná kváskovými žienkami po celom svete. Manitoba je obľúbená pre úžasné vlastnosti pri pečení rôznych špecialít.
Kód produktu:701
Dodacia lehota
Na sklade (Hmotnosť: 1 kg): 113
Dostupnosť: Skladom - odosielame ihneď
Vaša cena:: od 4,30 €
Zvoľte variant:
NázovDostupnosťCenaKúpiť
Hmotnosť: 1 kg
701
Skladom - odosielame ihneď 4,30 €
Hmotnosť: 5 kg
705
Skladom - odosielame ihneď 20,00 €

Manitoba múka si v domácnosti kváskových žienok našla pevné miesto. Názov Manitoba je odvodený od domorodých obyvateľov kanadskej oblasti Manitoba. Táto múka je špeciálna v tom, že počas miesenia a pečenia vytvára veľké množstvo lepku. V Taliansku vďaka Manitobe vytvárajú typickú “silu cesta” a pečú legendárne croissanty či bagetky.

Tajomstvo múky spočíva vo vysokom percente nerozpustných proteínov, glutenínu a gliadínu (75%). Pri kontakte s vodou začne gliadín produkovať lepok. Lepok vytvorí pevnú, elastickú sieťku umožňujúcu stúpanie cesta a tvorenie “bubliniek” zodpovedajúcich za jemnosť, nadýchanosť cesta.

Múka Manitoba je jednou z hlavných ingrediencií pri výrobe špeciálneho chleba, pizze a celkovo pomalého kvasenia. Svoje využitie si našla pri špeciálnom pečení - Panettone, Pandoro, Colomba, Bomboloni. Manitobu sme si zamilovali pri pečení francúzskych bagiet Bageuette a indických Chapati. Biopotraviny eshop spolupracuje aj s uznávaným kuchárom p. Willmann, ktorý z múky vytvoril úžasnú kváskovú žemľu pre The CUT v Auparku v Bratislave.

Manitoba múka sa vyrába mletím pšenice Manitol v mlyne Antico Molino Rosso na základe našej objednávky, takže vám garantujeme maximálnu čerstvosť múky. Pšenica Manitol sa pestuje priamo v Taliansku a Nemecku. 

  • Použitie: Spracujte múku s kváskom. Nechajte kysnúť cca 18 - 20 hodín.
  • Zloženie: pšeničná múka tip „0“*    *=BIO
  • Alergény: Obsahuje lepok. Môže obsahovať stopy sóje a sezamu.
  • Hmotnosť: 1kg, 5kg
  • Skladovanie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.
  • Krajina pôvodu: poľnohospodárstvo EU (Taliansko a Nemecko) - má všetky organoleptické a kvalitatívne vlastnosti rovnaké ako originálna múka zo pšenice tipu Manitol vypestovaná v provincii Manitoba v Kanade.
  • Testovanie kvality múky: Každá šarža je dôkladne testovaná chemicky, makrobiologicky a pod. Ukážka certifikátu múky Manitoba

TIP: Manitoba z mlynu Antico Molino Rosso sa osvedčila aj pri kváskových makovkách, ktoré pečie s láskou kvásková odborníčka Lenka Mančíková. Viac na stránke zdravepecenie.sk. Ak vaše srdce túži po poriadnom zážitku, odporúčame aj Panettone s kváskom od Silvie Horeckej.

Ak poznáte lievito madre, tak odporúčame vyskúšať recept na španielsku Ensaimadu podomácky alebo čokoládovu babku z kvásku od nelkafood.sk, ktorá takisto odporúča Manitobu z mlynu Antico Molino Rosso.

Manitobu z mlynu Antico Molino Rosso odporúča aj kvásková špecialistka Petronela z mykitchendiary.sk a pravidelne ju využíva vo svojich úžasných receptoch.

“Za kvalitnými produktami hľadajte osobný prístup, nie certifikáty - tie sú len bonusom.”

Myšlienkou rodinného eshopu bionakupy.sk je žiť udržateľne s úctou k prírode a ponúknuť zákazníkom z každého rožka troška. Všetky produkty prešli skrz naše ruky i domácnosť. Výrobcov osobne poznáme a ak sa nám produkt nepozdáva, miesto na našom eshope si nenájde. Ak hľadáte aj produkty predávané s láskou, s BIO nákupmi jednoducho nie je o čom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia