Na základe úspešného živého vysielania na Instagrame o mlynčekoch na obilie KoMo sme pre vás pripravili exkluzívnu 10% zľavu na všetky produkty KoMo platnú do nedele 24. marca.
Manitoba BIO Antico Molino Rosso
Obrázok | Názov | Dostupnosť | Cena | |
---|---|---|---|---|
Hmotnosť: 1 kg 701 | Skladom | 4,80 € | ||
Hmotnosť: 5 kg 705 | Skladom | 21,60 € | ||
Hmotnosť: 25 kg 725 | Skladom | 98,00 € |
Manitoba múka si v domácnostiach našla pevné miesto. Názov Manitoba je odvodený od domorodých obyvateľov kanadskej oblasti Manitoba. Táto múka je špeciálna v tom, že počas miesenia a pečenia vytvára veľké množstvo lepku. V Taliansku vďaka Manitobe vytvárajú typickú “silu cesta” a pečú legendárne croissanty či bagetky.
Tajomstvo múky spočíva vo vysokom percente nerozpustných proteínov, glutenínu a gliadínu (75%). Pri kontakte s vodou začne gliadín produkovať lepok. Lepok vytvorí pevnú, elastickú sieťku umožňujúcu stúpanie cesta a tvorenie “bubliniek” zodpovedajúcich za jemnosť, nadýchanosť cesta.
Múka Manitoba je jednou z hlavných ingrediencií pri výrobe špeciálneho chleba, pizze a celkovo pomalého kvasenia. Svoje využitie si našla pri špeciálnom pečení - Panettone, Pandoro, Colomba, Bomboloni. Manitobu sme si zamilovali pri pečení francúzskych bagiet Bageuette a indických Chapati. Biopotraviny eshop spolupracuje aj s uznávaným kuchárom p. Willmann, ktorý z múky vytvoril úžasnú kváskovú žemľu pre The CUT v Auparku v Bratislave.
Manitoba múka sa vyrába mletím pšenice Manital v mlyne Antico Molino Rosso. Pšenica Manital sa pestuje priamo v Taliansku a Nemecku.
Upozorňujeme na skladovanie múk - Po zakúpení 5kg balenia je potrebné múku ihneď presypať do vlastnej uzatvárateľnej nádoby na múku (sklo, plastový box) a uskladňovať pri teplote do 24°C a max. vlhkosti 60%. Takéto 5kg balenie slúži len na prepravu k vám a nie na uskladňovanie múky. Biologické múky neobsahujú žiadne stopy pesticídov či herbicídov, preto priťahujú potravinové mole a rôznych škodcov.
TIP: Manitoba z mlynu Antico Molino Rosso sa osvedčila aj pri kváskových makovkách, ktoré pečie s láskou kvásková odborníčka Lenka Mančíková. Viac na stránke zdravepecenie.sk. Ak vaše srdce túži po poriadnom zážitku, odporúčame aj Panettone s kváskom od Silvie Horeckej.
Ak poznáte lievito madre, tak odporúčame vyskúšať recept na španielsku Ensaimadu podomácky alebo čokoládovu babku z kvásku od nelkafood.sk, ktorá takisto odporúča Manitobu z mlynu Antico Molino Rosso.
Manitobu z mlynu Antico Molino Rosso odporúča aj kvásková špecialistka Petronela z mykitchendiary.sk a pravidelne ju využíva vo svojich úžasných receptoch.
Odporúčame: Už ste vyskúšali našu novinku? Zdravšia verzia Manitoby mletá na kamennom mlyne.
“Za kvalitnými produktami hľadajte osobný prístup, nie certifikáty - tie sú len bonusom.”
Myšlienkou rodinného eshopu dobrio.sk je žiť udržateľne s úctou k prírode a ponúknuť zákazníkom z každého rožka troška. Všetky produkty prešli skrz naše ruky i domácnosť. Výrobcov osobne poznáme a ak sa nám produkt nepozdáva, miesto na našom eshope si nenájde. Ak hľadáte aj produkty predávané s láskou, s BIO nákupmi jednoducho nie je o čom.
Zloženie: pšeničná múka hladká (tip 0) zo pšenice Manital* *=BIO
Alergény: Obsahuje lepok. Môže obsahovať sóju a sezam.
Pekárske parametre: W 380/400, P/L 0,6
Výživové hodnoty na 100g
- Energia: 1472 kJ (347 kcal)
- Tuky: 1 g
- z toho nasýtené: 0,4 g
- Sacharidy: 69 g
- z toho cukry: 0,8 g
- Vláknina: 3 g
- Bielkoviny: 14 g
- Soľ: 0,01 g
Hmotnosť: 1kg, 5kg, 25kg
Krajina pôvodu: EU (Taliansko a Nemecko)
Výrobca:
Antico Molino Rosso s.r.l.
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)
Moja najobľúbenejšia múka, perfektná na dlhú fermentáciu
Najlepšia múka na kváskový chlebík, kupujem opakovane 👍
Muka je skvela na vseky kysnute recepty: zaviny, vianocky, chleby...atd.
Fantasticka muka, pouzivam na dokrmenie LM a do chleba miesam s celozrnou, chlieb je chrumkavy a striedka makka. Z inych, ako odtial uz nepeciem.
úplne úžasná múka, perfektne sa s ňou pracuje, nedá sa porovnať s obyčajnými múkami a chuť chleba je výborná
Piekla som Panettone, Pandoro, Colombu aj nasu
Vianocku.
Muka je vyborna.
Téměř vše peču z této mouky Manitoba, sladké, slané i chléb. Kombinuji s dalšími moukami z tohoto e-shopu.
Nejlepší manitoba jakou jsem kdy použila. Silná mouka, vydrží až 5 hodin autolyzu. Používám i na sladké kváskové pečení. Skvěle se s ní pracuje. Doporučuji, opakovaně kupuji.
Overená klasika, chlebíky s múkami od vás sú fantastické
táto múka je proste úžasná, chlebíky z nej sú ako vatička - proste fantázia
Vynikajúca múka na kvaskovy chlebík,ale aj na pizzu a sladké kysnuté koláče.
Výborná múka na sladké pečenie a kŕmenie lievita madre
Mouka ideální na dlouhá kynutí, dělá mechově nadýchaný tousťák
úžasná múka vhodná na pečenie kváskového chleba, ostane dlhšie mäkký.
S touto múkou som nadmieru spokojná. Má využitie či už pri slanom alebo aj sladkom pečeni
Používala jsem manitobu z Makra a nedá se s toutu porovnat :) Ony všechny mouky od Bionákupy jsou excelentní. Bio manitoba z Antico Mollino Rosso dělá chléb nadýchanější, lednicové kynutí dělá chuť ještě oříškovější. Neskutečný rozdíl.
Najúžasnejšia múka. Lievito madre je krásne nadýchané, cesto nelepivé, krásne elastickē. Chlebík, lievance, všetko má úžasnú chuť. Určite budem kupovať ďalej.
Výborná mouka, nádherně bílá a krásně hladká. Peče se z ní jedna báseň a Lievitu velmi chutná :-)
Pridať hodnotenie:
Pridať reakciu na komentár: