Kategórie
 
 
 

Bez bieleho cukru

Bez laktózy

Bez konzervantov

Bez palmového oleja

 
 

Poštovné zdarma nad 25 €

Doprava zdarma od 40€

Darček k objednávke

Darček k objednávke

Zľava po zaregistrovaní

Zľava po zaregistrovaní

Zľava za platbu kartou

Zľava za platbu kartou

 
 
 
 
Manitoba múka BIO 1kg La Finestra
zväčšiť obrázok
Odporúčame
slovenská etiketa
 

Manitoba múka BIO 1kg La Finestra

Múka Manitoba obsahuje až 15% bielkovín a vitálny lepok. Zvyšuje elasticitu ostatných múk a je vhodná na prípravu pečiva, bagiet s kváskom.
Kód produktu:1FARTOBA
Dodacia lehota
Na sklade: 45
Dostupnosť: Skladom - u vás do 48 hod.
Vaša cena:: 3,33 € bez DPH
3,99 € s DPH

Múka Manitoba je vyhľadávaná mnohými kváskovými žienkami pre jej úžasné vlastnosti pri pečení rôznych kváskových špecialít - croissantov, bagetiek či iných špecialít.

Vďaka vysokému obsahu bielkovín (až 15%) má vysokú nasiakavosť a označuje sa aj ako "silná múka". Obsahuje veľa lepku a navyše až 3% vitálneho lepku. Manitoba je vyhľadávaná mnohými pekármi vďaka jej elasticite a pružnej konzistencii. Využíva sa aj na zvýšenie elasticity ostatných múk. Cesto z Manitoby je nadýchané a vydrží dlhšie čerstvé než cesto z bežných múk.

Tajomstvo múky Manitoba je v jej obsahu bielkovín a lepku. Lepok obsahuje gliadín a glutenín (75-95%), ktorý sa nachádza v endosperme zrna. Tento gliadín a glutenín sa nenachádza v klíčku či otrubách, preto celozrnná múka nedokáže nahradiť múku Manitoba. Gliadín je zodpovedný za pružnosť, glutenín za ťažnosť cesta.

Múka Manitoba sa využíva na špeciálne pečenie - Panettone, Pandoro, Colomba, Bomboloni, ... Odporúča sa aj na prípravu francúzskych Baguette a indických Chapati.

Spôsob použitia: spracujte múku s kváskom. Nechajte vykysnúť cca. 18 – 20 hod.

Tip na recept

Úžasné kváskové panettone od odborníčky Silvie Horeckej

Zloženie

  • pšeničná múka tip „0“* (97%), vitálny lepok* (3%)
    *z biologického poľnohospodárstva

Alergény

  • Môže obsahovať stopy sóje.

Krajina pôvodu

  • poľnohospodárstvo EU (Nemecko) - napriek tomu, že múka od výrobcu La Finestra sul Cielo pochádza zo pšenice tipu Manitoba, ktorá bola vypestovaná v EU, tak má všetky organoleptické a kvalitatívne vlastnosti rovnaké ako originálna múka zo pšenice tipu Manitoba vypestovaná v provincii Manitoba v Kanade.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia