Kategórie
 
 
 

Bez bieleho cukru

Bez laktózy

Bez konzervantov

Bez palmového oleja

 
 

Poštovné zdarma nad 25 €

Doprava už od 2,6 €

Darček k objednávke

Darček k objednávke

Zľava po zaregistrovaní

Zľava po zaregistrovaní

Zľava za platbu kartou

Zľava za platbu vopred

 
 
 
 
Manitoba múka BIO 1kg La Finestra
zväčšiť obrázok
Odporúčame
kváskové makovky od Lenky Mančíkovej zo zdravepecenie.sk vyrobené z našej Manitoby
našu múku používa aj uznávaný kuchár p. Willmann
unikátna kvásková Manitoba žemľa vyrobená pre The CUT v Auparku z našej Manitoby
slovenská etiketa
recenzia na heureka.sk
 

Manitoba múka BIO 1kg La Finestra

Zdravá múka vyhľadávaná kváskovými žienkami po celom svete. Manitoba je obľúbená pre úžasné vlastnosti pri pečení rôznych špecialít.
Kód produktu:1FARTOBA
Dodacia lehota
Na sklade: 44
Dostupnosť: Skladom - odosielame ihneď
Vaša cena:: 3,33 € bez DPH
3,99 € s DPH

Manitoba múka si v domácnosti kváskových žienok našla pevné miesto. Názov Manitoba je odvodený od domorodých obyvateľov kanadskej oblasti Manitoba. Táto múka je špeciálna v tom, že počas miesenia a pečenia vytvára veľké množstvo lepku. V Taliansku vďaka Manitobe vytvárajú typickú “silu cesta” a pečú legendárne croissanty či bagetky.

Tajomstvo múky spočíva vo vysokom percente nerozpustných proteínov, glutenínu a gliadínu (75%). Pri kontakte s vodou začne gliadín produkovať lepok. Lepok vytvorí pevnú, elastickú sieťku umožňujúcu stúpanie cesta a tvorenie “bubliniek” zodpovedajúcich za jemnosť, nadýchanosť cesta.

Múka Manitoba je jednou z hlavných ingrediencií pri výrobe špeciálneho chleba, pizze a celkovo pomalého kvasenia. Svoje využitie si našla pri špeciálnom pečení - Panettone, Pandoro, Colomba, Bomboloni. Manitobu sme si zamilovali pri pečení francúzskych bagiet Bageuette a indických Chapati. Biopotraviny eshop spolupracuje aj s uznávaným kuchárom p. Willmann, ktorý z múky vytvoril úžasnú kváskovú žemľu pre The CUT v Auparku v Bratislave.

Múdrosť “Menej je niekedy viac” skrátka pri Manitobe neplatí. Vsaďte na kartónové balenie a užite si skvelé pečenie.

  • Použitie: Spracujte múku s kváskom. Nechajte kysnúť cca 18 - 20 hodín.
  • Zloženie: pšeničná múka typ „0“* (97%), vitálny lepok* (3%) = * z biologického poľnohospodárstva
  • Alergény: Obsahuje lepok. Môže obsahovať stopy sóje.
  • Hmotnosť: 1kg
  • Skladovanie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.
  • Krajina pôvodu: Poľnohospodárstvo EU (Nemecko) - napriek tomu, že múka od výrobcu La Finestra sul Cielo pochádza zo pšenice typu Manitoba, ktorá bola vypestovaná v EU, tak má všetky organoleptické a kvalitatívne vlastnosti rovnaké ako originálna múka zo pšenice tipu Manitoba vypestovaná v provincii Manitoba v Kanade.

TIP: Manitoba sa osvedčila aj pri kváskových makovkách, ktoré pečie s láskou kvásková odborníčka Lenka Mančíková. Viac na stránke zdravepecenie.sk. Ak vaše srdce túži po poriadnom zážitku, odporúčame aj Panettone s kváskom od Silvie Horeckej.

Ak poznáte lievito madre, tak odporúčame vyskúšať recept na španielsku Ensaimadu podomácky od nelkafood.sk, ktorá takisto odporúča našu Manitobu v BIO kvalite.

“Dobrý eshop je ako skutočná láska. Stačí jediný pohľad a viete, že je ten pravý.”

Sme mladá rodinná firma, milujeme Taliansko a poctivé potraviny. Prečo? Taliani si užívajú dobré jedlo, dlhé debaty pri pohári pohári vína a skvelých priateľoch. BIO nákupmi chceme priniesť príjemnú atmosféru aj na rodné Slovensko. Zabudnite na stres a vychutnajte si kvalitu pretavenú do potravín. Bez lepku, cukru, konzervantov a palmového oleja. Pretože s nami sa naučíte rozlíšiť úžasné jedlo od dobrého.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia