Infobar icon

Spustili sme predaj aktívneho uhlia binchotan, ktoré je prvým stupňom vo filtrácii vody. Už nie je dôvod používať filtračné kanvice. Čistite vodu rozumne a ekologicky.

Kategórie
 
 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 

Špaldová múka celozrnná mletá kameňom BIO Antico Molino Rosso

5 (2 hodnotenia)
Kód produktu:2101
Špaldová múka mletá na kamennom mlyne je vhodná na pečenie kváskového chleba a pečiva. Celozrnná múka obsahuje viac živín.
Dodacia lehota
Na sklade (Hmotnosť: 1 kg): 24
Dostupnosť: Skladom
Hmotnosť: 1 kg: od 5,70 €
Obrázok Názov Dostupnosť Cena
Hmotnosť: 1 kg 2101 Skladom 5,70 €
attr_img Hmotnosť: 5 kg 2105 Skladom 25,90 €
attr_img Hmotnosť: 25 kg 2125 Záväzná objednávka - do 28 dní u vás 118,00 €

Špaldovú múku môžete použiť namiesto bežnej pšeničnej múky v mnohých receptoch na pečenie vašich obľúbených múčnikov. Hodí sa aj na každodenné pečenie domáceho sladkého aj slaného pečiva (bábovky a perníky, kysnuté buchty, koláče, sušienky a cukrovinky, palacinky, chlieb, rožky, žemle). Vhodná je aj na prípravu kysnutých ciest. Pečivo vďaka nej získa jemne orieškovú chuť a arómu.

Špaldu si jednoducho zamilujete, pretože

  1. má vysoký obsah bielkovín (až 17%), ktoré majú významnú nutričnú hodnotu a iné zloženie aminokyselín ako bielkovina bežnej pšenice
  2. tuk, ktorý obsahuje má priaznivé zloženie mastných kyselín najmä kvôli vysokému podielu nenasýtených mastných kyselín
  3. je bohatá na vitamíny skupiny B, vitamíny A a E a tiež minerálne látky (fosfor, draslík, horčík, vápnik, zinok)
  4. vysoký obsah lepku v špalde jej dáva vynikajúce pekárenské vlastnosti a pečivo zostáva dlhšie čerstvé a šťavnaté
  5. špalda stimuluje imunitný systém a obsahom beta-karoténu pôsobí regeneračne na telové bunky a chráni telo pred infekciami
  6. špalda je ľahšie stráviteľná než všetky ostatné obilniny v akejkoľvek podobe

Špaldová múka sa vyrába z odrody SPELTA (nie Tritticum dicoccum), ktorá je vhodnejšia na pečenie chleba a pečiva. Najkvalitnejšia odroda špaldy SPELTA sa pestuje v Rakúsku, Nemecku a Maďarsku.

Špaldová celozrnná múka sa vyrába mletím celého zrna špaldy na kamennom mlyne Antico Molino Rosso. Aby sa zabezpečila maximálna kvalita, tak každá fáza výberu a čistenia obilnín podlieha prísnej kontrole. Obilie sa mechanicky čistí a zomletú múku kontrolujú odstraňovače kameňa a 2 optické triediče, to všetko pre maximálnu kvalitu. Navyše každá šarža múky sa testuje z pohľadu chemických a makrobiologických ukazovateľov. Proces mletia na kamennom mlyne prebieha pomaly pri 80 ot/min, takže múka nepresiahne teplotu 45°C. Múka si zachová všetky organoleptické vlastnosti čerstvej múky a všetky živiny, ktoré sa nachádzajú v klíčku.

Biologické celozrnné múky pochádzajú z mletia celých zŕn, ktoré neboli ošetrené syntetickými pesticídmi a sú pre náš organizmus veľmi dôležité ako zdroj vlákniny (otrúb). Ak si vyberiete celozrnnú múku, tak odporúčame len takú, ktorá pochádza z ekologického poľnohospodárstva.

Upozorňujeme na skladovanie múk - Po zakúpení 5kg balenia je potrebné múku ihneď presypať do vlastnej uzatvárateľnej nádoby na múku (sklo, plastový box) a uskladňovať pri teplote do 24°C a max. vlhkosti 60%. Takéto 5kg balenie slúži len na prepravu k vám a nie na uskladňovanie múky. Biologické múky neobsahujú žiadne stopy pesticídov či herbicídov, preto priťahujú potravinové mole a rôznych škodcov.

TIP: Odporúčame špaldový celozrnný chlieb pripravený z tejto múky od kváskovej expertky Petronely.

“Za kvalitnými produktami hľadajte osobný prístup, nie certifikáty - tie sú len bonusom.”

Myšlienkou rodinného eshopu dobrio.sk je žiť udržateľne s úctou k prírode a ponúknuť zákazníkom z každého rožka troška. Všetky produkty prešli skrz naše ruky i domácnosť. Výrobcov osobne poznáme a ak sa nám produkt nepozdáva, miesto na našom eshope si nenájde. Ak hľadáte aj produkty predávané s láskou, s BIO nákupmi jednoducho nie je o čom.

Zloženie: špaldová múka celozrnná*    *=BIO
Alergény: Môže obsahovať sóju, sezamu, horčicu a vlčí bôb.

Testovanie kvality múky: Každá šarža je dôkladne testovaná chemicky, makrobiologicky a pod. Ukážku certifikátu špaldovej múky

Výživové hodnoty na 100g

  • Energia: 1461 kJ (345 kcal)
  • Tuky: 1,92 g
    • z toho nasýtené: 0,47 g
  • Sacharidy: 66,6 g
    • z toho cukry: 1,5 g
  • Vláknina: 4,41 g
  • Bielkoviny: 13,07 g
  • Soľ: 0,08 g

Hmotnosť: 1kg, 5kg, 25kg
Krajina pôvodu: Taliansko

Výrobca:
Antico Molino Rosso s.r.l.
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)



Pridať hodnotenie:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
Špaldová múka celozrnná mletá kameňom BIO Antico Molino Rosso 08.02.2023 20:10

Dobrá kvalita

...
Špaldová múka celozrnná mletá kameňom BIO Antico Molino Rosso 07.04.2022 10:11

výborná na kŕmenie môjho kvásku

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia