Infobar icon

Odporúčame vám slovenský prírodný repelentný sprej bez obsahu škodlivých látok. Vhodný aj pre detskú pokožku.

Kategórie
 
 
 
 
 

Shoyu sójová omáčka BIO La Finestra

5 (1 hodnotenie)
Kód produktu:0706123
Shoyu je tradičná sójová omáčka vyrobená zo sójových bôbov, pšenice a fermentačného činidla. Má výraznú arómu a ľahko nasladlú chuť. V malom množstve prehĺbi a zvýrazní chuť jedla.
Dodacia lehota
Na sklade (Objem: 250 ml): 7
Dostupnosť: Skladom
Objem: 250 ml: od 5,50 €
Obrázok Názov Dostupnosť Cena
attr_img Objem: 250 ml 0706123 Skladom 5,50 €
attr_img Objem: 500 ml 0706144 Skladom 8,50 €

Shoyu sójová omáčka pochádza z Číny, kde sa používa už vyše 2800 rokov. Postupne sa rozšírila do celej juhovýchodnej Ázie a v súčasnosti je tradičnou súčasťou ázijskej kuchyne. S obyčajnou a lacnou sójovou omáčkou nemá však nič spoločné. Naša Shoyu omáčka neobsahuje žiadne zvýrazňovače chuti, farbivá a ani umelé sladidlá.

Poznáme základné štyri chute (sladká, horká, slaná, kyslá), avšak existuje ešte piata chuť - umami. Označuje sa ako lahodná alebo chuť zrelosti, zvýrazňuje chuť jedla. Táto piata chuť, umami, sa nachádza vo všetkých fermentovaných výrobkoch a teda aj v Shoyu omáčke.

Ako sa vyrába Shoyu omáčka od výrobcu La Finestra?

Pripravuje sa zo sójových bôbov, pšenice a morskej soli. Proces fermentácia trvá 18 mesiacov a prebieha v drevených sudoch. Fermentačný proces obohacuje Shoyu o enzýmy, ktoré podporujú trávenie a o bielkoviny, ktoré sú potrebné vo vegetariánskej strave. Shoyu sa na záver jemne pasterizuje pri teplote 82°C, ale len 1 hodinu, aby sa zastavila fermentácia a zabránilo sa kazeniu Shoyu. Z dôvodu vysokého obsahu vody v Shoyu, nie je možné žiadnym iným spôsobom konzervovať Shoyu.

Rozdiel medzi Shoyu a Tamari

Shoyu a tamari sú viacmenej porovnateľné, avšak tamari si lepšie udrží chuť a arómu pri tepelnej úprave. Shoyu sa odporúča používať až ku finálnemu dochuteniu hotového jedla.

  • vyrábajú sa rozdielny spôsobom - tamari vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe Miso
  • tamari je prirodzene bezlepková
  • tamari je tmavšia, hustejšia, bohatšia a výraznejšia chuť ako shoyu

Tipy na využitie Shoyu omáčky

  1. ryžový šalát s paradajkami
  2. zeleninové soté
  3. kešu zálievka - rozmixujte 2 PL shoyu, 4 PL olivového oleja, 1 PL balzamikového octu, hrsť kešu orechov
  4. dressing na šalát - zmiešajte sezamový olej, shoyu, agávový sirup a jablčný ocot
  5. restovaná hliva ústricová - hlivu orestujte na troche sezamového oleja a keď sú huby skoro hotové, tak pridajte shoyu a dokončite restovanie
  6. marinády (na zeleninu, mäso a ryby) - zmiešajte shoyu s medom (alebo javovorým sirupom) a potrite surovinu touto marinádou, následne upečte alebo ugrilujte
  7. polievky či zeleninové zmesi

Zloženie

  • voda, sója* (19%), pšenica*, morská soľ, koji (Aspergillus oryzae)
    *z biologického poľnohospodárstva

Výživové hodnoty na 100 ml

  • Energia: 271 kJ (64 kcal)
  • Tuky: 0 g
    • z toho nasýtené: 0 g
  • Sacharidy: 5,4 g
    • z toho cukry: 2,5 g
  • Vláknina: 0,9 g
  • Bielkoviny: 10 g
  • Soľ: 13,9 g


Pridať hodnotenie:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
Shoyu sójová omáčka BIO La Finestra 26.10.2022 20:01

Výborná

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia