Kategórie
 
 
 

Bez bieleho cukru

Bez laktózy

Bez konzervantov

Bez palmového oleja

 
 

Poštovné zdarma nad 25 €

Doprava už od 2,4 €

Darček k objednávke

Darček k objednávke

Zľava po zaregistrovaní

Zľava po zaregistrovaní

Zľava za platbu kartou

Zľava za platbu vopred

 
 
 
 

Tahini s umeboshi BIO 180g La Finestra

Tahini pasta je základom v makrobiotickej diéte. Obohatená o výživné ume slivky sa stáva unikátnou zdravou zmesou. Vhodná na dochutenie jedál či ako nátierka.
Kód produktu:1SALTAU
Dodacia lehota
Na sklade: 7
Dostupnosť: Skladom - odosielame ihneď
Vaša cena:: 4,08 € bez DPH
4,90 € s DPH

Tahini s umeboshi je krémová pasta vyrobená zo sezamových semienok a obohatená o výživné ume slivky.

Sezam je označovaný za prírodný poklad a poznali ho už v starom Egypte. Sezam je tiež prvou rastlinou, z ktorej sa začal lisovať olej. Okrem toho, že výborne chutí, tak má aj mnohé priaznivé účinky na zdravie.

Sezam obsahuje až 12% vlákniny a až 50% zdravých tukov.
Takisto je zdrojom karoténov, minerálov - železo, mangán, vápnik, meď, zinok, fosfor a horčík, vitamínov B1, B2, B3 a E.
Obsahuje cenný lecitín a antioxidant lignan.

Umeboshi obsahujú veľa vápnika, železa a fosforu. Takisto sú v nich významné organické kyseliny. Majú silné antiseptické a antibiotické vlastnosti, dokážu neutralizovať skonzumovaný cukor v tele.

Slivky Ume rastú v horách na stromoch a sú veľmi zdravé a chutné. Zbierajú sa zelené a potom sa fermentujú v soli v drevených sudoch asi mesiac spolu so Shiso listami, ktoré im dodajú vôňu. Potom sa vyberú zo sudov a týždeň sa na slnku sušia, čo im dodá zvráskavený vzhľad. Potom zrejú v sudoch ešte celý rok, až potom vzniknú kvalitné Umeboshi.

Spôsob použitia

Vhodný na natieranie chleba, keksov alebo na ryžové vafle. Môžeme ho použiť aj na dochutenie obilnín alebo zeleniny.

Tip na čítanie

Umeboshi - japonský recept na dlhovekosť

Zloženie

  • voda, tahini* (sezam*) (24%), umepasta* (8,7%) (japonské slivky* (Prunus mume) (87%), morská soľ, Shiso listy* (Perilla frutescens)), mandľové maslo*, ryžový ocot* (voda, ryža natural*, Koji (Aspergillus oryzae)), kukuričný škrob*  
    *z biologického poľnohospodárstva
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia