Kategórie
 
 
 

Bez bieleho cukru

Bez laktózy

Bez konzervantov

Bez palmového oleja

 
 

Poštovné zdarma nad 25 €

Doprava už od 2,6 €

Darček k objednávke

Darček k objednávke

Zľava po zaregistrovaní

Zľava po zaregistrovaní

Zľava za platbu kartou

Zľava za platbu vopred

 
 
 
 
Kuzu škrob BIO La Finestra
zväčšiť obrázok
Rodinné balenie
kuzu - gastro balenie 1kg
kuzu - koreň vínneho kríku
slovenská etiketa
 

Kuzu škrob BIO La Finestra

Kuzu je vlastne škrob, ktorý sa vyrába z koreňa japonského vínneho kríku. V gastronómii sa označuje za najkvalitnejší škrob, ktorý vytvára krásne hladké omáčky a krémy.
Kód produktu:1KUZUBO
Dodacia lehota
Na sklade (Hmotnosť: 70 g): 15
Dostupnosť: Skladom - odosielame ihneď
Vaša cena:: 5,58 € bez DPH
6,70 € s DPH
Zvoľte variant:
NázovDostupnosťCenaKúpiť
Hmotnosť: 70 g
1KUZUBO
Skladom - odosielame ihneď 6,70 €
Hmotnosť: 1 kg
2KUZUBO
Skladom - odosielame ihneď 64,00 €
Hmotnosť: 5 kg
3KUZUBO
Na objednávku - u vás do 14 dní 299,00 €

Škrob kuzu pochádza priamo z Japonska a je ľahko stráviteľný, nezaťaží trávenie deťom ani dospelým ako bežné škroby. 

Používa sa ako zahusťovadlo do polievok, omáčok, želatíny, dezertov, atď. Omáčky a polievky, ktoré zahustíme s kuzu sú krásne lesklé a kuzu výrazne nemení pôvodnú chuť jedál.

Kuzu škrob od výrobcu La Finestra sa vyrába výhradne z nepoškodených a prvotriednych koreňov rastlinného kríka, ktoré pochádzajú z čistých a nekontaminovaných území Japonska. Koreň Kuzu dorastá až do hmotnosti 90kg a nazýva sa aj Orientálny obor.

Tradičná čínska medicína ho používa najmä na liečenie tráviaceho traktu a v gastronómii sa označuje za najlepší škrob na svete. Kuzu obsahuje vysoké množstvo flavonoidov a bioflavonoidov, ktoré priaznivo pôsobia na obehový systém a pomáhajú regulovať metabolizmus. Nakoľko pomáha vyrovnávať kyslosť z cukru, tak je vhodný na prípravu sladkých jedál - dezerty, pudingy, ovocné koláče.

Zemiakový škrob neodporúčame používať, pretože sa vyrába pomocou chemického procesu zo zelených zemiakov a obsahuje jed solanín.

Spôsob prípravy

Rozpustite cca. lyžičku kuzu v studenej vode ešte pred varením. Rozpustené kuzu pridajte do jedla, ktoré chcete zahustiť pred koncom varu a poriadne rozmiešajte. Pokračujte v miešaní, až kým sa stane polopriehľadným a zhustne, potom varte na miernom ohni 1-2 min. Lyžička Kuzu vystačí na pohár tekutiny.

Tipy na použitie

  1. zahustenie omáčok, polievok, krémov a zeleninových zmesí
  2. vhodný na zahustenie rozmixovanej zeleniny a ovocia pre deti
  3. ak posypeme s kuzu ryby či zeleninu pred vysmážaním, tak budú mať krásny chrumkavý povrch
  4. pripravte si Nápoj vitality, ktorý je výborný pri prechladnutí a slabosti. Uľaví od bolesti hlavy, potlačí horúčku a upraví trávenie. Harmonizuje organizmus, dodáva mu vitalitu a zdravie.

Zloženie

  • kuzu*
    *z biologického poľnohospodárstva

Alergény

  • môže obsahovať stopy zŕn obsahujúcich lepok, sóje, orechovsézamu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia