Jačmenný diastatický slad na pečenie BIO Antico Molino Rosso
Obrázok | Názov | Dostupnosť | Cena | |
---|---|---|---|---|
Hmotnosť: 30 g 24030 | Skladom | 2,60 € | ||
Hmotnosť: 500 g 24150 | Skladom | 19,90 € | ||
Hmotnosť: 5 kg 24105 | Skladom | 99,90 € | ||
Hmotnosť: 25 kg 24125 | Záväzná objednávka - do 28 dní u vás | 399,00 € |
Jačmenný diastatický slad je pekárenský zosilňovač bohatý na komplexné cukry a enzýmy, ktoré podporujú kvasnú aktivitu tým, že znižujú problémy spojené s chladnejšími mesiacmi. Povrch chleba je zlatý a chrumkavý, zlepšuje tiež kvasenie, vônu, chuť a farbu chleba či pizze.
Slad je nasladované, naklíčené a usušené obilie, ktoré sa nakoniec suší rôznymi teplotami pre rôzny efekt. Prevažne sa pre výrobu sladu používa jačmeň. Obilie sa sladuje preto, aby sa rozštiepili v slade uložené polysacharidy na jednoduché sacharidy.
Jačmenný diastatický slad je pekárenský zosilňovač bohatý na komplexné cukry a enzýmy, ktoré podporujú kvasnú aktivitu. Preto v pekárenstve má najväčší význam diastatický slad – pri sušení sa používa teplota max 50 °C, čím sa nezničia enzýmy - diastáza. Tento slad má vysokú enzymatickú účinnosť.
Diastáza je skupina enzýmov, ktorá sa nachádza v slade. Produkuje sa klíčením semien. Diastáza transformuje škrob na maltózu a potom ju premieňa na glukózu.
V pekárenstve má význam diastatický slad, ktorý má vplyv na elastickosť a pružnosť striedky a na charakteristickú vôňu.
Ostatné druhy sladov sa pridávajú kvôli farbe, chuti a vôni.
Spôsob použitia: Na 100g múky použite 1,5g jačmenného sladu a poriadne premiešajte.
TIP na čítanie: Sladenka nie je slad. Aký je najlepší slad na pečenie?
“Za kvalitnými produktami hľadajte osobný prístup, nie certifikáty - tie sú len bonusom.”
Myšlienkou rodinného eshopu dobrio.sk je žiť udržateľne s úctou k prírode a ponúknuť zákazníkom z každého rožka troška. Všetky produkty prešli skrz naše ruky i domácnosť. Výrobcov osobne poznáme a ak sa nám produkt nepozdáva, miesto na našom eshope si nenájde. Ak hľadáte aj produkty predávané s láskou, s BIO nákupmi jednoducho nie je o čom.
Zloženie: jačmenný slad (diastatický) v prášku* *=BIO
Alergény: Môže obsahovať stopy sezamu, orechov, horčice a lupiny.
Výživové hodnoty na 100g
- Energia: 1485 kJ (352 kcal)
- Tuky: 2,5 g
- z toho nasýtené: 0,6
- Sacharidy: 67 g
- z toho cukry: 9,3 g
- Vláknina: 10,9 g
- Bielkoviny: 7,1 g
- Soľ: 0 g
Hmotnosť: 30g (stačí na 2kg múky), 500g (stačí na 33kg múky)
Krajina pôvodu: EU
Výrobca:
Antico Molino Rosso s.r.l.
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)
Pravidelne pridávam do cesta na chlebík, super
Spokojnosť s produktom
používám na doporučení a super.
zatím jsem ještě nepoužila
Používam do kvaskoveho chleba ...👍
Pre mňa nenahraditeľná súčasť pečenia pre dobrý chlieb
So sladom son velmi spokojna,dobre to robi chlebikom a pecivu
Použitý pri pečení kváskových chlebov, som spokojná. Chebíky z Manitoby, s lievitom madre s pridaním sladu sú nadýchané, výborné.
Mam ho vyskusany, je spolahlivy a dobry
Super pomocka pri kysnutí chlebíka...
Chlebík krásne kysne s pridaním sladu
Bez tohto sladu si uz neviem predstavit piect chlieb, cesto vzdy dokonale po pridaní aspon 1ČL tohto maleho zázraku :)
Pridať hodnotenie:
Pridať reakciu na komentár: