Na základe úspešného živého vysielania na Instagrame o mlynčekoch na obilie KoMo sme pre vás pripravili exkluzívnu 10% zľavu na všetky produkty KoMo platnú do nedele 24. marca.
Slady a sirupy
Slady a sirupy sa vyrábajú najčastejšie z ryže, kukurice a jačmeňa. Skladajú sa väčšinou zo sladového cukru maltózy a ďalších polysacharidov, ktoré sa v tele pomaly štiepia a tak dodávajú energiu dlhodobo a postupne.
Obilné slady majú vyšší obsah zložených cukrov, ale nižší glykemický index v porovnaní so sirupmi. Sú aj menej sladšie ako sirupy, ale hustejšie.
Sladenka nie je slad. Sú to dve rôzne suroviny a aj ich použitie je rôzne. Neustále tu vznikajú diskusie z ktorých vyplýva, že stále nie je jasný podstatný a základný rozdiel medzi týmito dvoma surovinami a tiež to, na čo sú určené a ako vplývajú na kváskovanie. Dokonca sa nesprávne používajú aj v niektorých chybných receptoch. Preto pre tých, ktorí majú záujem na pochopení rozdielu je tu vysvetlenie v našom článku SLADENKA NIE JE SLAD. AKÝ JE NAJLEPŠÍ SLAD NA PEČENIE?