Infobar icon

Odporúčame vám slovenský prírodný repelentný sprej bez obsahu škodlivých látok. Vhodný aj pre detskú pokožku.

Kategórie
 
 
 
 
 
 
Štedrý nepečený zákusok RAW

nepečená torta

Pripravte si s nami chutný a zdraviu prospešný nepečený koláčik plný vitamínov, minerálov a vlákniny.

Vlašské orechy obsahujú veľké množstvo omega-3 mastných kyselín, ktoré sú pre nás veľmi prospešné. Orechy zlepšujú náladu, zvyšujú výkonnosť mozgu a pomáhajú proti rakovine. Vlašské orechy ešte obsahujú : vitamíny B1, B2, B3, B6, E, fosfor, draslík, horčík, zinok (viac ako ryby alebo mäso), železo, selén, meď a mangán, vlákninu a bielkoviny.

Mak  je bohatým zdrojom vápnika obsahuje ho 12 násobne viac ako kravské mlieko, ale aj iných minerálov, vitamínov a nenasýtených mastných kyselín.

Kešu orechy obsahujú veľa vlákniny, dobre sa trávia, pomáhajú udržať metabolizmus v chode, takže telo skôr vylúči škodliviny z tela.

Ingrediencie

  • orechový korpus
    • 2 šálky orechov 
    • 1/2 šálky hrozienok
  • maková náplň
    • 1 a 1/2 šálky maku
    • 100g sušených sliviek
  • svetlá náplň
    • 1 šálka kešu orechov
    • 1/4 šálky medu alebo javorového sirupu
    • 1/4 šálky kokosového oleja
    • 4 PL citrónovej šťavy
  • čokoládová poleva
    • 2 PL ryžového sirupu
    • 2 PL kokosového oleja
    • 2 PL kakaa

Postup

Kešu orechy namočíme min. na 1,5 hodiny. Hrozienka a sušené slivky takisto namočíme.

Príprava orechového korpusu

prípravu korpusu

Orechy (podľa vlastného výberu : vlašské, mandle, lieskové) zmixujeme so scedenými hrozienkami (môžeme nahradiť datľami) v mixéri s ostrým nožom. Hmotu natlačíme do okrúhlej formy s odnímateľným dnom o rozmere 20cm. Dáme do chladničky.

orechový korpus

Príprava makovej náplne

1 a 1/2 šálky maku zomlieme a rozmixujeme so scedenými slivkami (môžeme nahradiť hrozienkami). V prípade potreby môžeme dochutiť ryžovým sirupom (medom). Makovú náplň natrieme na orechový korpus a dáme do chladničky.

maková plnka

Príprava svetlej náplne

1 šálku namočených kešu orechov zlejeme, pridáme 1/4 šálky javorového sirupu (med), zľahka roztopenú 1/4 šálky kokosového oleja, 4 PL šťavy z citróna a rozmixujeme na hladký krém. Hmotu rozotrieme na makovú náplň a dáme aspoň na 20 min. do mrazničky.

kešu plnka

Príprava čokoládovej polevy

2 PL ryžového sirupu, 2 PL kokosového oleja a 2 PL kakaa rozmiešame a nalejeme na stuhnutú svetlú náplň. Dáme do chladničky stuhnúť.

čokoládová poleva

Režeme horúcim nožom a podávame.

 

Dobrú chuť praje Tím Bionákupy.sk

 
 
 
 
Nakúpte si u nás potrebné ingrediencie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia