V pondelok 18.3. o 19:00 vás pozývame na živé vysielanie na Instagrame, kde si predstavíme a detailnejšie ukážeme mlynčeky na obilie KoMo.
Sušené nesírené ovocie
Sušené ovocie je lahodné a zdravé, no väčšina druhov sušeného ovocia, ktoré sa nachádza v supermarketoch, je ošetrená sírou a inými chemikáliami, aby vydržalo dlhšie a mohlo byť predávané po celom svete. Oxid siričitý (E220) patrí do skupiny 14 najrizikovejších potravinových alergénov. Do potravín sa pridáva za účelom ochrany pred kontamináciou baktériami. Široko využívaný je aj pre schopnosť zachovať farbu potraviny a zabrániť jej zhnednutiu. U alergikov môže spôsobiť laxatívne problémy, vyvolať nevoľnosť, dýchacie problémy, bolesti žalúdka a hlavy alebo sa prejaviť svrbením, začervenaním pokožky či vyrážkami. Sušené nesírené ovocie je tu pre tých, ktorí sa snažia minimalizovať prísun chemikálií do svojho tela.
Sušené ovocie je vynikajúcim zdrojom vlákniny, vitamínov a minerálov. Okrem toho je skvelou alternatívou k bežným sladkostiam. Obsahuje fruktózu, prirodzený cukor, ktorý je zdravší ako rafinovaný cukor. Môžete začať tým, že skúsite chrumkavé sušené jablká, sušené slivky, sušené marhule, sušené figy alebo sušenú aróniu.