Odporúčame vám slovenský prírodný repelentný sprej bez obsahu škodlivých látok. Vhodný aj pre detskú pokožku.
Tekvicové tiramisu
Pripravte si s nami tento jedinečný dezert, ktorý je bezlepkový, bez mlieka a bez cukru. Tekvicové tiramisu prekvapí svojou chuťou a poteší každý mlsný jazyk. Všetci vieme, že bežné tiramisu obsahuje vajcia, cukor a mascarpone, čo nie je až také zdravé. Dnes si pripravíme ľahké a zdravé tiramisu.
Ingrediencie
- 1kg tekvice (Hokaido, maslová)
- javorový alebo ryžový sirup
- 1/2 pohára rastlinného mlieka (ryžové, mandľové, orieškové)
- vanilka a škorica
- piškóty bezlepkové alebo chrumkavé ovsené vločky
- čerstvo uvarená káva
Postup prípravy
- Najprv necháme veľkú tekvicu (cca. 1kg) trošku zmäknúť v rúre pri teplote 150°C.
- Následne odstránime šupku z tekvice, lyžicou vydlabeme dužinu. Dužinu zmixujeme na hladko.
- Do rozmixovanej tekvice pridáme rastlinné mlieko, trochu javorového sirupu, vanilky a škorice.
- Zmes dáme do hrnca a varíme na slabom ohni. Postupne pridávame kukuričný škrob, tak aby sa zmes stala krémovou.
- Piškóty (ovsené vločky) si trochu ponoríme do kávy a potom ich ukladáme do pohárov a striedavo zalievame tekvicovou zmesou.
- Nakoniec ozdobíme orechmi, tmavou čokoládou alebo ovocím podľa chute.
Prajeme dobrú chuť.
Nakúpte si u nás potrebné ingrediencie