Infobar icon

Odporúčame vám slovenský prírodný repelentný sprej bez obsahu škodlivých látok. Vhodný aj pre detskú pokožku.

Kategórie
 
 
 
 
 
 
Tekvicové tiramisu

tekvicové tiramisu

Pripravte si s nami tento jedinečný dezert, ktorý je bezlepkový, bez mlieka a bez cukru. Tekvicové tiramisu prekvapí svojou chuťou a poteší každý mlsný jazyk. Všetci vieme, že bežné tiramisu obsahuje vajcia, cukor a mascarpone, čo nie je až také zdravé. Dnes si pripravíme ľahké a zdravé tiramisu.

Ingrediencie

  • 1kg tekvice (Hokaido, maslová)
  • javorový alebo ryžový sirup
  • 1/2 pohára rastlinného mlieka (ryžové, mandľové, orieškové)
  • vanilka a škorica
  • piškóty bezlepkové alebo chrumkavé ovsené vločky
  • čerstvo uvarená káva

Postup prípravy

  1. Najprv necháme veľkú tekvicu (cca. 1kg) trošku zmäknúť v rúre pri teplote 150°C.
  2. Následne odstránime šupku z tekvice, lyžicou vydlabeme dužinu. Dužinu zmixujeme na hladko. 
  3. Do rozmixovanej tekvice pridáme rastlinné mlieko, trochu javorového sirupu, vanilky a škorice.
  4. Zmes dáme do hrnca a varíme na slabom ohni. Postupne pridávame kukuričný škrob, tak aby sa zmes stala krémovou.
  5. Piškóty (ovsené vločky) si trochu ponoríme do kávy a potom ich ukladáme do pohárov a striedavo zalievame tekvicovou zmesou.
  6. Nakoniec ozdobíme orechmi, tmavou čokoládou alebo ovocím podľa chute.
Prajeme dobrú chuť.
 
 
 
 
Nakúpte si u nás potrebné ingrediencie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia