Tipy na využitie rastlinných a orieškových masiel

Infobar icon

Spustili sme predaj aktívneho uhlia binchotan, ktoré je prvým stupňom vo filtrácii vody. Už nie je dôvod používať filtračné kanvice. Čistite vodu rozumne a ekologicky.

Kategórie
 
 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 
Tipy na využitie rastlinných a orieškových masiel

tipy na využitie rastlinných masiel

Sladký krém, poleva

Môžete si vytvoriť jednoduchý sladký krém, ktorý je vhodný k príprave tortových krémov či krémov na muffiny alebo ako dip k ovociu. Na vytvorenie polevy je treba pridať ešte kokosový olej, najlepšie zbavený vône.

Preverené kombinácie:

  • Ľubovoľné maslo + sirup (ryžový, javorový,...) a na dochutenie škoricu alebo vanilku. Odporúčame Tahini sezamovú pastu a ďatlový sirup.
  • Kešu, mandľové alebo slnečnicové maslo + kakao (karob) a zdravo dosladiť podľa chuti.
  • Arašidové maslo + rozmixované biele tofu a zdravo dosladiť podľa chuti.

Smoothies

Môžete pridať akékoľvek maslo podľa chuti. Odporúčame ešte skombinovať s ovsenými vločkami a lesným ovocím.

Lievance, ranná kaša

Rastlinné maslá sa perfektne hodia aj na potretie lievancov či bezlepkových ryžových palaciniek. Môžete nimi pokvapkať aj raňajkovú kašu. Môžete si vybrať akýkoľvek druh, ale odporúčame radšej použiť maslo jemnej chuti. Môžete použiť samotné maslo alebo si pripravíte sladký krém.

Nepečené guličky

Zmiešajte vaše obľúbené maslo s rozmixovaným sušeným ovocím (ďatle, hrozienka, brusnice) a pridajte nasekané oriešky, či semienka, karov alebo nastrúhanú čokoládu. Dochuťte korením (perníkové, škorica, vanilka, zázvor). Z hmoty vytvarujte guličky a obaľte ich v strúhanom kokose alebo orieškovej či mandľovej múke.

Pesto na cestoviny

Zmiešajte maslo (tekvicové, slnečnicové) podľa chuti s nasekanými bylinkami (bazalka, petržlen) a pridajte trochu lahôdkového droždia. Lahôdkové droždie je ideálna a zdravá náhrada tradičného syru parmezán.

Šalátové zálievky a dipy

Rastlinné maslá sú ideálne, pretože už len stačí všetky suroviny zmiešať a netreba ich mixovať. Vhodné na šaláty zo surovej a pečenej zeleniny alebo na strukovinové či cestovinové šaláty.

Nátierky zo strukovín alebo zeleniny

Skombinujte ľubovoľné maslo s pečenou zeleninou alebo uvarenou strukovinou (cícer, šošovica, fazuľa). Dochuťte podľa chuti soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou. Poriadne celú zmes rozmixujte.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia