Účinky ovocia a zeleniny - Bionákupy.sk

Kategórie
 
 
 
 
 

Čučoriedky ako antioxidantová bomba

čučoriedky ako antioxidantová bombaZabudnime na exotické acai a stavme na oveľa výživnejšiu antioxidantovú bombu - čučoriedky.

Čučoriedky majú vynikajúce účinky na zrak a krvný obeh vďaka obsahu vitamínu A a antokyánov, multifunkčných látok, ktoré posilňujú kapilárne steny.

Vďaka vysokému obsahu železa sú čučoriedky účinným bojovníkom proti chudokrvnosti.

 
 

Granátové jablko ochráni pred srdcovo-cievnymi chorobami

granátové jablko ochráni pred srdcovo-cievnymi chorobamiOd starovekej Perzie až po Himaláje sa trpké granátové jablká spomínajú niekoľkokrát aj v Biblii. Sú jedným z najpopulárnejších a najviac pestovaných ovocí v súčasnosti.

Už veľmi dlho sú známe aj ich zdravotné benefity. Benefity granátového jablka sú dlho známe v tradičnej čínskej medicíne, ale aj v ajurvéde. Tieto tradičné medicíny ich využívajú k liečbe tráviacich ťažkostí, k zlepšeniu funkcie obličiek, srdca, nervovej sústavy, ničeniu črevných parazitov, či liečbe zápalov.

 
 

Keď začnete jesť zázvor každý deň, s vaším telom sa udeje týchto 8 vecí

zázvor a jeho účinkyV prípade, že zázvor (ďumbier) zatiaľ nie je pravidelnou súčasťou vášho jedálnička, potom vás tento článok presvedčí, aby sa ňou určite čoskoro stal.

Pôvodom je zázvor z Číny, no dnes sa rozšíril už do všetkých kútov sveta. Má silné liečivé účinky, výbornú chuť a všestranné využitie. Prezradíme vám, čo sa s vaším telom udeje, ak ho začnete jesť každý deň.

 
 

Cibuľa ako významné probiotiká

cibuľa ako významné probiotikáCIBUĽA MÁ PREKVAPIVO VYSOKÝ OBSAH POLYFENOLOV, KTORÉ HRAJÚ DÔLEŽITÚ ÚLOHU V PREVENCII A ZNÍŽENÍ POSTUPU CUKROVKY, RAKOVINY, NEURODEGENERATÍVNYCH A KARDIOVASKULÁRNYCH OCHORENÍ.

Polyfenoly sú významné probiotikum, zvyšujú pomer prospešných baktérií v črevách, ktoré sú dôležité pre celkové zdravie, ideálnu váhu a prevenciu chorôb.

Cibuľa obsahuje viac polyfenolov ako cesnak alebo pór a je najlepším zdrojom flavonoidov, hlavne quercetínu

 
 

Melón - hydratuje a zlepšuje koncentráciu

červený melón hydratuje a zlepšuje koncentráciuK letu patria melóny a dokážu nás nielen dobre schladiť, ale dokonca nám môžu pomôcť aj pri rôznych zdravotných problémoch.

Nemusíme sa ani báť, že po skonzumovaní väčšieho množstva melóna by sme mohli pribrať.

Pozrime sa na výživové hodnoty červeného melóna. Jedna šálka nakrájaného melóna obsahuje 42 kalórií, 11g sacharidov, 0g tuku a 1g vlákniny.

V jednej šálke sa nachádza denná dávka 21% vitamínu C, 17% vitamínu A a 2% železa. Melón obsahuje látky ako tiamín, niacín, fosfor, horčík, draslík a lykopén.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia