Vitamín E, antioxidanty a minerály v slnečnicovom masle dokonale ochránia naše telo

Kategórie
 
 
 
 
 

Vitamín E, antioxidanty a minerály v slnečnicovom masle dokonale ochránia naše telo

slnečnicové semienka lúpané

PREČO PRÁVE SLNEČNICOVÉ MASLO?

Slnečnicové maslo obsahuje až 56% zdravých tukov, 16% bielkovín a 5% vlákniny.

Slnečnicové semienka vynikajú obsahom vitamínu E. Na pokrytie odporúčanej dennej dávky stačia len 2 polievkové lyžice. Nájdeme v nich aj vitamíny B1 a B5, z minerálov železo, vápnik, selén, horčík a meď. Sú bohatým zdrojom bielkovín, antioxidantov a esenciálnych mastných kyselín.

Pozitívne účinky semienok

  • znižujú krvný tlak a cholesterol
  • znižujú riziko kardiovaskulárnych ochorení
  • pôsobia upokojujúco a antistresovo
  • priaznivo pôsobia na vlasy a nechty
  • sú prospešné pri kožných problémoch
  • zlepšujú činnosť štítnej žľazy
  • pomáhajú budovať svalovú hmotu

Ktoré látky obsahujú slnečnicové semienka?

  • vitamíny E, B1, B5
  • minerálne látky: vápnik, mangán, selén, meď, železo, horčík, fosfor
  • antioxidanty
  • esenciálne mastné kyseliny
  • bielkoviny
  • kyselinu linolovú

AKO VYRÁBAME SLNEČNICOVÉ MASLO?

kamenný mlyn

Najprv sa jemne opražia lúpané slnečnicové semienka a následne sa melú kameňom, až kým nevznikne krémová slnečnicová zmes. Počas celého procesu sa nepridáva olej, soľ a ani žiadne iné prísady.

AKO KONZUMOVAŤ SLNEČNICOVÉ MASLO?

Slnečnicové maslo je vhodné ako náhrada bežného masla, nátierka na kváskové pečivo, ryžové chlebíky alebo ako dochucovadlo, či delikatesa k strukovinám, zrnám, vareným jedlám a zelenine.

Hlavné výhody slnečnicového masla

  1. vynikajúci zdroj zdravých tukov
  2. až 16% bielkovín
  3. jemné praženie
  4. semienka sa melú kameňom
  5. bez oleja a soli
  6. bez konzervantov, prísad, farbív
  7. bez cukru a umelých sladidiel
  8. bez palmového oleja
  9. certifikát Vegan OK
 
 
 
Slnečnicové maslo robené na kamennom mlyne
40
 
 

Upozornenie: Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našich stránkach sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny, prípadne jej výživových a liečivých účinkoch. Dovoľujeme si vás upozorniť, že všetky informácie na tejto stránke majú informačný charakter a v žiadnom prípade neslúžia ako náhrada liečby predpísanej lekárom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia