V pondelok 18.3. o 19:00 vás pozývame na živé vysielanie na Instagrame, kde si predstavíme a detailnejšie ukážeme mlynčeky na obilie KoMo.
Vločky
Tak chutné a tak výživné, na tisíc rôznych spôsobov! To sú celozrnné vločky od La Finestra. Vločky sú vyrábané šetrným spracovaním z tých najlepších obilnín. A viete, že neexistujú iba tie ovsené?
Vyskúšajte napríklad jačmenné vločky – používajú sa najmä do polievok a na výrobu kaše. Sú bohaté na vitamíny skupiny B a chránia organizmus pred kožnými zápalmi, podporujú funkciu pečene a regulujú hodnotu tuku v krvi.
Čerstvé vločky si môžete vyrobiť aj doma, vďaka vločkovačom od značky KOMO, alebo si ich pohodlne kúpte hotové a bez starostí. Celozrnné ovsené vločky obsahujú veľa vlákniny, sú ideálne pri redukčnej diéte a majú všestranné využitie. Do kaše, polievok, do pečenia (rozomleté na ovsenú múku) na fit zákusky, do jogurtu alebo do rastlinného mlieka. Ovsené vločky nemusíte variť, stačí ich zaliať horúcou vodou alebo mliekom. Ovsené mini vločky sú skvelé na prípravu koláčov, vďaka ich menšej veľkosti.
Pre celiatikov sú vhodnou voľbou napríklad celozrnné ryžové vločky. Pridajte si ich do smoothies, jogurtu, mlieka alebo zeleninových jedál. Ryžové vločky stačí pred konzumáciou namočiť.
TIP: Vyskúšajte vločky “na sladko”! Ten najlepší recept na vločky je ten najjednoduchší. Sparte vločky v horúcom rastlinnom mlieku a pridajte med, džem, orieškové maslo alebo lyofilizované ovocie a sladká, zdravá maškrta je na svete.
Špaldové vločky sú bohaté na vlákninu a bielkoviny. Preto sú dokonalým doplnkom vyváženej zdravej stravy. Ak si neviete vybrať, aké vločky skúsiť ako prvé, skúste tento mix – vločky 5-zrnné, ktoré obsahujú ražné, ovsené, jačmenné, ryžové a pšeničné vločky.