Zloženie produktov - Bionákupy.sk

Kategórie
 
 
 
 
 

Prečo sú naše produkty

Bez bieleho cukru

Pretože biely cukor je v podstate škodlivá umelá chemikália, ktorá je zbavená všetkých živín, minerálov a vitamínov. Podľa štatistík Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) krvný cukor zabije až 3,4 milióna ľudí ročne. Je hlavným vinníkom srdcovo-cievnych ochorení a rakoviny. Dr. Robert Lustig tvrdí: „Potraviny, ktoré obsahujú cukor a sladidlá, škodia zdraviu do tej miery, že by sme ich mali kontrolovať rovnako ako alkohol a tabak“.

Biely cukor zaťažuje v nadmernej miere trávenie a spôsobuje celkové prekyslenie organizmu. Dlhodobo znižuje imunitu, poškodzuje pankreas a spôsobuje kolaps endokrinného systému.

Naše produkty neobsahujú ani glukózu, fruktózu, či glukózovo - fruktózový sirup, pretože v nadmernom množstve sú veľmi škodlivé pre organizmus a môžu spôsobovať chronické ochorenia. Fruktóza v nadmernom množstve spúšťa procesy, ktoré vedú k toxicite pečene.

Bez laktózy

Pretože mlieko a mliečne deriváty sú živočíšneho pôvodu a zdrojom intolerancií na laktózu.

Čoraz viac ľudí čelí novému fenoménu neznášanlivosti, či alergie na laktózu a mliečnu bielkovinu. Navyše nedávna Čínska štúdia preukázala priamu súvislosť medzi dlhodobým pitím kravského mlieka a výrobkami z neho s mnohými chorobami. To sú hlavné dôvody, prečo sa v posledných rokoch odporúča nahradiť kravské mlieko rastlinným mliekom.

Bez konzervantov

Pretože všetky farbivá, sladidlá, topiace soli, umelé prísady a iné chemické látky predlžujú dobu trvanlivosti, menia chuť a vlastnosti potravín. Aj napriek tomu, že niektoré nie sú škodlivé, existujú aj také, ktoré výrazným spôsobom poškodzujú zdravie a sú zakázané.

Našim cieľom je ponúkať len také produkty, ktoré neobsahujú žiadne prídavné látky. Len tak si môžete pochutnávať na originálnej chuti potravín.

Bez palmového oleja

Pretože palmový olej obsahuje vysoké množstvá nasýtených mastných kyselín. Takisto výroba palmového oleja má za následok klčovanie dažďových pralesov.

V dôsledku nešetrného spracovania prvotnej suroviny vznikajú MCPD estery a glycidyl estery.  Estery mastných kyselín škodia obličkám, pečenia a semenníkom, navyše sú karcinogénne. Podľa Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín je maximálna odporúčaná denná dávka na 1kg telesnej hmotnosti len 0,8 mikrogramov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia